latinica  ћирилица
04/08/2018 |  15:53 ⇒ 22:02 | Autor: SRNA

Vidaković: Nepatriotsko oglašavanje SzP na dan velikog srpskog egzodusa

Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković izjavio je za Srnu da je kranje licemjerno i nepatriotski da se danas na dan velikog srpskog egzodusa i stradanja uopšte oglašava Savez za promjene tvrdeći da vlast u Republici Srpskoj preuveličava problem migranata.
Marko Vidaković - Foto: RTRS
Marko VidakovićFoto: RTRS

- Republika Srpska, na čelu sa Vladom i MUP je jedina odgovorno preduzela sve aktivnosti iz svoje nadležnosti kada je riječ o migrantskoj krizi, te se postavlja pitanje šta je uradio nivo BiH osim što su zatvarali oči pred ovim velikim problemom za koji očigledno nemaju rješenja - istakao je Vidaković.

On je ocijenio da jedino što je ispravno da sada urade nadležni na nivou BiH jeste da podnesu ostavke, a među njima prvi ministar bezbjednosti Dragan Mektić koji je sve vrijeme negirao postojanje migrantske krize.

- Sada kada nemaju rješenja Savjet ministara, a posebno srpski ministri lopticu prebacuju na entitetski nivo, prikrivajući tako svoj nerad i nesposobnost da se suoče sa realnošću i problemom koji poprima sve ozbiljnije razmjere - upozorio je Vidaković.

On je naglasio da Savjet ministara svoje pozicije zloupotrebljava kako bi neargumentovano napadao institucije Srpske, dok su u potpunosti zakazale institucije BiH.

Savez za pobjedu saopštio je danas da vlast u Republici Srpskoj preuveličava problem migranata, te da treba početi da govori o stvarnom problemu Republike Srpske, a to je emigracija stanovništva.