latinica  ћирилица
04/08/2018 |  18:34 | Autor: SRNA

Crna Gora: Poziv na post i molitvu za spas Kosmeta

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop budimljansko-nikšićki Јoanikije pozvali su pravoslavni narod u Crnoj Gori na post i molitvu za spas Kosova i Metohije, koje će biti služene od 6. do 10. avgusta.
Mitropolit Amfilohije - Foto: SRNA
Mitropolit AmfilohijeFoto: SRNA

Iz Mitropolije crnogorske-primorske su naveli da će u svim crkvama u Crnoj Gori od 6. do 10. avgusta poslije večernje službe biti služen moleban za Kosovo i Metohiju.

Mitropolit Amfilohije i episkop Јoanikije pozvali su sveštenstvo, monaštvo i vjernke na petodnevni post, svako koliko može, te da u što većem broju budu prisutni na molebanu za spas Kosova i Metohije.

Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka pozvale su narod da i u ovim teškim i sudbonosnim danima bude uz stradalni narod na Kosovu i Metohiji.

Njegovo Preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije juče je pozvao sveštenstvo, monaštvo i pravoslavne vjernike svoje eparhije da od 6. do 10. avgusta, poste i da se u hramovima, nakon večernje službe, redovno služi moleban za Kosovo i Metohiju.