latinica  ћирилица
05/08/2018 |  08:43 ⇒ 10:07 | Autor: SRNA

Preventivno podignuta borbena gotovost vojske Srbije zbog tenzija na KiM

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na cijeloj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji, a bezbjednosne službe pojačale su aktivnosti kako bi se preduprijedili planovi vlasti u Prištini da izazove nemire u južnoj srpskoj pokrajini, pišu Večernje novosti.
Vojska Srbije - Foto: TANЈUG
Vojska SrbijeFoto: TANЈUG

List navodi da su bezbjednosne službe Srbije pojačale aktivnosti i da bi se predupredilo djelovanje pojedinih krugova u Srbiji, koji lažnim vijestima unose nemir među srpsko stanovništvo sjeverno i južno od Ibra na Kosmetu.

Pozivajući se na dobro obaviještene izvore, list prenosi da državni vrh Srbije istovremeno razmatra mjere koje će preduzeti zbog kršenja Briselskog sporazuma i petogodišnjeg odbijanja Albanaca da ispune obavezu da formiraju zajednicu srpskih opština.

U Beogradu je juče održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, zbog novih previranja na Kosmetu i obaveštajnih podataka da Albanci planiraju da odsijeku sjever pokrajine od centralne Srbije zbog lažnih najava da će Srbi jednostrano proglasiti ZSO.