latinica  ћирилица
05/08/2018 |  13:01 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

Bratunačka regata okupila stotine zaljubljenika u Drinu

U Bratuncu je održana regata. Nekoliko stotina zaljubljenika u rijeku Drinu, učestvovalo je na 120 plovila. Osim druženja, učesnici su mogli da uživaju i u muzici trubačkog orkestra, koji je nezaobilazni dio manifestacije.

Ove godine, na Bratunačku regatu je došao možda i rekordan broj učesnika, a onima koji su plovili i vrijeme je bilo naklonjeno.

- Povećava se broj učesnika regate, na naše zadovoljstvo. Uslovi su odlični, voda je fenomenalna - kaže Slavoljub Mlađenović, predsjednik eko-rafting kluba Rajska plaža iz Bratunca.

Posebnu pažnju privukla je ekipa posjetilaca iz Vlasenice, koju je predvodio prvi čovjek ove opštine Miroslav Kraljević.

- Ovo je zaista dobar događaj. Nas dvadesetak brzinski se organizovalo i došlo iz Vlasenice - kaže Kraljević.

Učesnici su, kao i prethodnih godina, dolazili iz svih krajeva.

- Od prve regate sam ovdje. Učestvujem i na Ljubovijskoj i Bajinobaštanskoj regati, ali Bratunačku obožavam, jer je maksimalno dobro organizovana. Svako ko ne dođe, pokajaće se - kaže Rodoljub Božović iz Lazarevca.

Bratunačka regata postala je brend i, kao takva, ističe ljepotu Drine, što, svakako, podstiče i razvoj turizma u Bratuncu.

- Ljudi se približavaju Drini, uživaju u prirodi. Gosti dolaze iz Beograda, Ljubljana i mnogih drugih gradova - ističe Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije Bratunac.

Nakon regate, sinoć su odigrana i finalna takmičenja sportskih turnira u košarci, odbojci i fudbalu na pijesku, koja su sastavni dio bratunačke regate.