latinica  ћирилица
05/08/2018 |  13:31 ⇒ 16:33 | Autor: SRNA

SNSD: PDP se nada da su građani zaboravili njihov sraman odnos prema penzionerima

SNSD je saopštio danas da kadrovi PDP-a, uzimajući za pravo da komentarišu ekonomske i socijalne mjere Vlade Republike Srpske, sve nade polažu u to da su građani Srpske zaboravili period njihove vlasti, kao i sraman odnos prema penzionerskoj populaciji.
SNSD -
SNSD

Iz SNSD-a navode da je nevjerovatno da PDP sebi i dalje daje za pravo da govori o penzijama i penzionom sistemu Republike Srpske.

"Građane Srpske ne treba posebno podsjećati koliko puta je PDP posljednjih godina najavio da će isplata penzija biti prekinuta, a ona ne samo da je postala redovnija, nego su penzije više puta povećane", navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a ocjenjuju da se PDP, stranka "eksperata", već dva dana "posipa pepelom pokušavajući ublažiti katastrofalnu izjavu počasnog predsjednika Mladena Ivanića o tome kako su već 11. u mjesecu računi Fonda PIO prazni, iako već dvije i po godine Fond nema svoje račune već posluje na trezorskom principu".

"Postaje očigledno da je neznanje kadrova ove stranke proporcionalno njihovoj sposobnosti vođenja penzionog sistema koju su pokazali dok su činili vlast u Srpskoj", navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a ističu da penzioneri, ali i građani savršeno dobro znaju kako im je bilo u periodu kada su kadrovi PDP-a predvodili vlast u Srpskoj, a kao rezultat njihovog rada nameću se dva pitanja, od kojih je jedno zašto su 2001. godine svim penzionerima umanjene penzije za 50 odsto, što se nigdje i nikada, prije ili kasnije, nije desilo.

"Drugo pitanje koje postavljaju penzioneri odnosi se na najavu da će preuzimanjem Agencije za lijekove BiH, PDP smanjiti cijene lijekova za najmanje 50 odsto. Nakon što su imenovali svog kadra za direktora Agencije, cijene lijekove su prvo podignute, a onda djelimično snižene, tako da u konačnom ne samo da lijekovi nisu pojeftinili, nego su mnogi i poskupili", navodi se u saopštenju.