latinica  ћирилица
05/08/2018 |  15:51 ⇒ 15:51 | Autor: SRNA

"Prisustvo oficira Mašulovića u Kninu predstavlja čin veleizdaje"

Nova srpska demokratija /NSD/ najoštrije osuđuje čin veleizdaje oficira Vojske Crne Gore Ivana Mašulovića i onih koji su ga poslali da u Kninu u Hrvatskoj prisustvuje proslavu zločina nad srpskim narodom u Republici Srpskoj Krajini.

Portparol NSD-a Marko Kovačević rekao je da je crnogorska vlast toliko daleko otišla da je odlučila da naruši vječni počinak stradalih iz Crne Gore u hrvatskom logoru "Lora" u tom istom ratu.

Kovačević je istakao da su stravična mučenja vojnika iz nikšićko-šavničke grupe u "Lori" danas dobila "amin" od režima u Crnoj Gori koji je oficira vojske Crne Gore Ivana Mašulovića poslao da stane uz rame sa Antom Gotovinom i Mladenom Markačom.

"Otišao je Ivan Mašulović da se zahvali onima koji su kidali uši i vadili oči našim vojnicima koje je ova ista država poslala u rat protiv onih kojima je danas poljubio skute", ocijenio je Kovačević.

On je napomenuo da je cijelu manifestaciju u Kninu, kojoj je prisustvovao Mašulović, pratila je ustaška ikonografija i zastave na kojima je izvezen ustaški pozdrav "Za dom spremni", te ocijenio da se nije dugo čekalo da Duško Marković pokaže da je srpski patrijarh bio u pravu kada je Crnu Goru u kojoj je, on premijer, uporedio sa NDH.

Kovačević je poručio da Srbi u Crnoj Gori sada znaju sa kim imaju posla i da nisu zabrinuti.