latinica  ћирилица
05/08/2018 |  18:03 | Autor: B92

"Građani" stigli već do prvog trofeja

Fudbaleri Mančester sitija rezultatom 2:0 savladali su Čelsi i tako osvojili prvi trofej u sezoni, Komjuniti šild.
Novi trijumf Sitija (Foto: Twitter @premierleague) -
Novi trijumf Sitija (Foto: Twitter @premierleague)

U komjuniti šildu nastupaju aktuelni šampion Premijer lige, što je Mančester siti, i osvajač FA kupa, londonski Čelsi.

Siti nije imao većih problema da se domogne prvog, a vjerovatno ne i jedinog, trofeja u sezoni. Mančesterski plavci su došli do pobjede sa dva gola najboljeg napadača ekipe Serhija Kuna Aguera.

Oba tima su izašla na teren u kombinovanom sastavu, Sitiju su nedostajali Ederson, Silva, De Brujne... dok su Čelsiju najviše falili Kurtoa, Azar i Kejhil.

Od samog starta šampion Engleske je krenuo ofanzivno, sa pritiscima na zadnju liniju "Plavaca", a jedan od najsvežijih bio je mladi Fil Foden, koji je imao pravu priliku da se dokaže menadžeru Pepu Gvardioli.

Upravo je on asistirao jednom od najboljih napadača svijeta Serhiu Agueru, koji je već u 13. minutu matirao svog bivšeg saigrača Vilija Kabaljera za 1:0.

Siti je nastavio da pritiska, i nije davao Čelsiju priliku da dođe do eventualnog poravnanja rezultata.

Tim Pepa Gvardiole je sjajno umrtvio bilo kakav pokušaj Čelsija da dođe do momentuma i inicijative, prije svega zadržavanjem lopte u svom posjedu, ali i efikasnom realizacijom kontra napada.

Bernardo Silva, koji je ovaj meč igrao na centralnoj poziciji, za razliku od prethodne godine kada je više napadao po boku, sjajno je proigrao Kuna Aguera koji je još jedanput bio neumoljiv i povisio na 2:0.

"Građani" su tako došli do svog petog trofeja Komjuniti šilda, prvi put od 2012. godine i pokazao da i ove sezone ima namjeru da osvoji titulu Premijer lige.