latinica  ћирилица
06/08/2018 |  08:23 | Autor: SRNA

Povremeno pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima

U Republici Srpskoj i FBiH jutros se saobraća redovno, a intenzitet saobraćaja povremeno je pojačan na graničnim prelazima, ali zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Pojačan saobraćaj - Foto: RTRS
Pojačan saobraćajFoto: RTRS

Režim u odvijanju saobraćaja će, zbog postavljanja stacionarnih sistema, povremeno biti izmijenjen naizmjeničnim propuštanjem vozila: danas od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača u Zvorniku /Ulica Svetog Save/, sutra od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Konjević Polje-Milići u mjestu Dubnički Most i u srijedu od 7.00 do 16.00 časova na regionalnom putu Milići-Zeleni Јadar u mjestu Milići /Ulica cara Dušana/.

Saobraćaj će regulisati policija.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže i sanacije saobraćaj je za sva vozila obustavljen na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice /Ulica 27. marta/, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija isključivo obilaznicom.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog uklanjanja naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Јednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici magistralnog puta Trnovica dva-Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se obustavlja 30 minuta, a propušta 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Usporeno se saobraća i na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog sanacije klizišta, a dolazi i do kratkotrajnih zastoja s obzirom na to da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na auto-putu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica saobraćaj je, zbog sanacije klizišta, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku u tunelu Igman, kao i na mjestu radova /Ban Brdo/.

Saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor obustavljen je do daljeg zbog radova na području Hrvatske.