latinica  ћирилица
06/08/2018 |  11:37 | Autor: SRNA

Prisustvo crnogorskog oficira u Kninu ne služi nikome na čast

Socijalistička narodna partija Crne Gore ocijenila je da prisustvo crnogorskog oficira Ivana Mašulovića na proslavi zločina nad srpskim narodom u Republici Srpskoj Krajini ne služi na čast nikome jer ubijeni, nedužni civili, popaljene kuće i imanja, nisu povod za slavlja.
Knin - proslava Oluje - Foto: RTRS
Knin - proslava OlujeFoto: RTRS

Ova partija je najoštrije osudila njegovo prisustvo u Kninu i ocijenila da ćutanje Vlade Crne Gore i Ministarstva odbrane jasno potvrđuje "da su krivi stoprocentno i da za ovakav neodgovorni čin nema opravdanja".

"Slaviti progon 250.000 srpskih civila, i to u gradu iz koga je protjerano svo stanovništvo, i to pod očiglednim nacističkim obilježjima iz Drugog svjetskog rata, može samo onaj ko je u svojoj bahatosti izgubio kompas i više nema osjećaj realnosti", navodi SNP u saopštenju.

SNP smatra da su Mašulovića su tamo poslali oni koji su slali na stotine crnogorskih mladića da ginu po Hrvatskoj, a sada zajedno slave sa onima koje su nazivali ustašama i fašistima i zbog kojih su zamrzeli čak i šah.

"U Crnoj Gori se još nalaze brojne izbjeglice iz Hrvatske i drugih ratom zahvaćenih područja bivše Јugoslavije, koji do današnjeg dana trpe posledice "Oluje". Država i crnogorske opštine, kao i međunarodne institucije, pokušavaju da im pomognu, da nakon toliko godina steknu krov nad glavom izgubljen u "Oluji", navodi se u saopštenju.