X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
06/08/2018 |  16:24 | Autor: SRNA

Vulin: Čemu su se radovali crnogorski vojnici?

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da mu je žao što je na obilježavanju hrvatske vojne akcije "Oluja" u Kninu vidio oficira crnogorske vojske i da bi volio da čuje "čemu su se radovali".
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

"Voleo bih da čujem od predstavnika crnogorske države i vojske da kažu čemu su se radovali i čemu su se obradovali kada su bili na toj velikoj proslavi, da kažu kom su se proterivanju obradovali i da nas podsete, ili da podsete sebe, da su oni bili deo te zajedničke države u vreme kada je tih 250.000 ljudi došlo baš u zemlju koju su i oni činili", rekao je Vulin.

Vulin je istakao da bi volio da oni nađu hrabrosti i snage da objasne i svojim građanima, ali i građanima Srbije čemu su se radovali u "Oluji".

"Iskreno mi je žao što sam video oficira crnogorske vojske na proslavi najvećeg stradanja mog naroda", naglasio je Vulin, ocijenivši da Srbi i Srbija to nisu zaslužili od Crne Gore.

On je povodom izjava koje su pratile obilježavanje "Oluja" napomenuo da nijedan predstavnik srpske strane nije rekao nešto što nije istina, a da Hrvatska često "stane pred ogledalo i bude ljuta na svoju sliku".

"Nemojte da se ljutite na onoga ko vam je stavio ogledalo, promenite se. Probajte da se promenite, pa neće niko govoriti o ustaštvu. Nemojte nositi zastave na kojima piše `za dom spremni`, pa niko neće govoriti o ustašama. Nemojte dizati spomenike na kojima piše `za dom spremni` u Јasenovcu, pa niko neće govoriti o ustašama", istakao je Vulin.

On je dodao da su se od Srbije čule samo riječi ozbiljnosti, dostojanstva i istine, prenijeli su beogradski mediji.

Vulin, koji je kao izaslanik predsjednika Srbije u Novom Sadu prisustvovao obilježavanju Dana Riječne flotile, najavio je nastavak ulaganja u modernizaciju Riječne flotile.

"Učinićemo sve da se naša flotila dalje razvija, ali da se poboljša i materijalni položaj pripadnika i ovog roda, ali i svih pripadnika naše Vojske", rekao je on.

Pripadnici Riječne flotile obilježavaju Dan riječnih jedinica i Riječne flotile kao sjećanje na 6. avgust 1915. godine, kada je sa navoza Čukarica porinut prvi srpski ratni brod, oklopni čamac "Јadar", čime je otpočela istorija srpske Riječne ratne flotile Vojske Kraljevine Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.