latinica  ћирилица
06/08/2018 |  17:34 ⇒ 19:50 | Autor: SRNA

Kovačević: Nema privatizacije ERS-a dok je SNSD na vlasti

Privatizacije "Elektroprivrede Republike Srpske" neće biti dok god je SNSD na vlasti, a biće još najmanje četiri godine, rekao je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

"Kada je riječ o privatizaciji `Elektroprivrede Republike Srpske` stav SNSD-a je potpuno jasan", poručio je Kovačević povodom izjave predsjednika Regionalnog odbora PDP-a Izborne jedinice devet Ljubiše Krunića da je preduzeće "`Elektroprivreda Republike Srpske` blago svih građana Srpske" i da se tim resursima ne može trgovati.

On je naglasio da su upravo oni koji kreiraju ovakve podvale i koji na ovaj način obmanjuju javno mnjenje 2015. godine u Savjetu ministara usvojili Reformsku agendu koja je predviđala privatizaciju "Elektroprivrede Republike Srpske".

Kovačević je istakao da takav dokument nije usvojen zahvaljujući premijeru Srpske Željki Cvijanović i Vladi Republike Srpske, koja je odbila da ga osvoji sve dok iz njega nije izbrisana eventualna privatizacija "Elektroprivrede Republike Srpske".

"Iza ovakvih podvala koje su sve učestalije u posljednje vrijeme krije se nemogućnost najprepoznatljivijeg kadra Saveza za promjene Dragana Mektića da odgovori na migrantisku krizu i da konačno zaštiti građane Republike Srpske", konstatovao je Kovačević.