latinica  ћирилица
07/08/2018 |  11:12 ⇒ 15:36 | Autor: SRNA

Anđić: Uvreda za poginule borce ako su danas u Gacku oni koji to nisu zaslužili

Nekadašnji komandant Gatačke brigade Vojske Republike Srpske Rodoljub Anđić izjavio je Srni da je dobro što smo konačno uspjeli da se odužimo gatačkim herojima za stvaranje Republike Srpske, za koju su dali ono što je najvrednije - svoje živote.
Rodoljub Anđić - Foto: RTRS
Rodoljub AnđićFoto: RTRS

Anđić je istakao da je za sve te heroje koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu uvreda ako današnjem obilježavanju Dana Gatačke brigade prisustvuju pojedinci koji to nisu zaslužili.

"Što se tiče ljudi koji prisustvuju otkrivanju spomenika poginulim borcima iz ove opštine, to je problem gatačkog rukovodstva", ocijenio je Anđić.

On je ukazao na odnos koji ima "Hrvatska prema svojim domoljubima, koja istinske zločince odlikuje za zločine koje su počinili prije 20 godina", dok kod nas, kako je naveo, protivnici i rušitelji Republike Srpske napadaju slavne generale kao što je Novica Simić i drugi.

Povodom Dana Gatačke brigade danas će u Gacku biti otkriven spomenik borcima iz ove opštine koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Obilježavanju Dana Gatačke brigade će, kako je najavljeno, prisustvovati član Predsjedništva iz Republike Srpske Mladen Ivanić i lider SDS-a Vukota Govedarica.

Gatačka brigada simbolično obilježava 7. avgust kao dan sjećanja na to kada je ta jedinica 1992. godine krenula na prvi borbeni zadatak.