latinica  ћирилица
07/08/2018 |  11:17 ⇒ 12:31 | Autor: SRNA

Košarac: Strah i panika gubitnika iz "Saveza za poraze"

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je "lažna priča o privatizaciji Elektroprivrede Republike Srpske rezultat straha i panike gubitnika iz "Saveza za poraze" i njihovih sarajevskih stranih mentora od mogućeg ukidanja američkih sankcija i sigurne pobjede Milorada Dodika i SNSD-a na predstojećim opštim izborima".
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

"Ne zna se šta je gore za gubitnike Vukotu Govedaricu i Branislava Borenovića - to što će ih predsjednik Dodik i SNSD "pomesti" na izborima ili to što je sasvim moguće da će mu nova američka administracija ukinuti sankcije i tako sve poltrone i gubitnike iz SDS-a i PDP-a, koji su u protekle četiri godine provodili probosansku politiku, učiniti beznačajnim i nebitnim", izjavio je Košarac.

On je podsjetio na to da su američke sankcije predsjedniku Republike Srpske uvedene nakon provedenog referenduma o 9. januaru, Danu Republike Srpske.

"Ukidanje sankcija predstavljalo bi potvrdu prava srpskog naroda i institucija Republike Srpske na provođenje referenduma i na obilježavanje naših najvećih i najznačajnijih praznika, što bi bio snažan udarac sljedbenicima probosanske politike iz 'Saveza za poraze', koji su se, poput Dragana Mektića, javno hvalili da nisu izašli na referendum", naglasio je Košarac.

On je ocijenio tragikomičnim način na koji je osmišljen i u javnost plasiran klasični spin o navodnoj privatizaciji "Elektroprivrede Republike Srpske" u zamjenu za ukidanje američkih sankcija predsjedniku Dodiku.

"Danima su pokušavali da obezvrijede i minimiziraju značaj posjete predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović SAD, koja je predstavljala trn u oku sljedbenicima probosanske politike u Sarajevu. Kada u tome nisu uspjeli, plasirali su laž o privatizaciji 'Elektroprivrede Republike Srpske' putem portala kojeg kontroliše jedan od njihovih savjetnika u Sarajevu. Na kraju su javno komentarisali neistine koje su proizveli, što je tragikomično", rekao je Košarac.

Dodao je da proizvodnja lažnih vijesti i afera s ciljem destabilizacije institucija Republike Srpske predstavlja način na koji su u protekle četiri godini funkcionisali gubitnici iz "Saveza za poraze".

"Dok oni proizvode lažne vijesti i afere, institucije Republike Srpske povećavaju plate i penzije, kao i sva druga primanja budžetskim korisnicima. Dok oni vode specijalne ratove protiv institucija Republike Srpske, mi čuvamo institucije, realizujemo projekte u svakom gradu i opštini, gradimo i jačamo Republiku Srpsku. U tome je ključna razlika između njih i nas i tu razliku će građani Republike Srpske prepoznati na opštim izborima u oktobru", poručio je Košarac.