latinica  ћирилица
07/08/2018 |  19:47 ⇒ 19:52 | Autor: TANЈUG

Brnabić: Moj deda je bio Hrvat, pa sam predsjednik Vlade Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom reagovanja državnog vrha Hrvatske na govor Aleksandar Vučića u Bačkoj Palanci na obilježavanju godišnjice "Oluje", da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi njihov državni vrh koji pokušava da "izokrene istinu".
Ana Brnabić - Foto: RTRS
Ana BrnabićFoto: RTRS

"Nije mi najiskrenije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam vidjela ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno bijelo i obrnuto, bijelo crno", rekla je Brnabić.

Naglasila da od predsjednika Srbije Vučića nije čula nikakave fašističke izjave, ali da ih jeste čula u Glini, kada su tamo proslavljali "Oluju".

U emotivnom odgovoru na pitanja novinara, Brnabić je rekla da je njen deda bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske i da je pored te činjenice ona postala predsjednica Vlade Srbije.

"To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsjednika Vlade čiji je deda bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsjednka Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom", navela je Brnabić u emotivnom govoru.

Istakla je da, sa druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da golman hrvatske reprezentacije ne smije ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko porijeklo.