X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
07/08/2018 |  21:44 | Izvor: SRNA

Dani ruskog filma u Tesliću

Projekcijom filma "Staljingrad", u Tesliću je večeras otvorena manifestacija "Dani ruskog filma", koja će trajati do četvrtka, 9. avgusta.
Manifestacija "Dani ruskog filma" u Tesliću - Foto: SRNA
Manifestacija "Dani ruskog filma" u TeslićuFoto: SRNA

Manifestaciju je otvorio drugi sekretar Ambasade Ruske Federacije u BiH Anton Sokolov, koji je rekao da je riječ o prvom koraku uspostavljanja bližih odnosa Teslića i Rusije.

"Ambasada će se potruditi da razvije te odnose i u kulturi i ekonomiji", izjavio je Sokolov i najavio da postoji mogućnost bratimljenja Teslića sa nekom od lokalnih zajednica u Rusiji.

Sokolov je prije otvaranja manifestacije posjetio opštinsku upravu, gdje je sa zamjenikom načelnika opštine Milovanom Stankovićem razgovarao o aktuelnostima u ovoj lokalnoj zajednici.

Direktor Kulturnog centra u Tesliću Željka Draganić Vuković rekla je da je ovo prva manifestacija ruskog filma, koja je poklon Ambasade Ruske Federacije ovoj opštini.

Manifestaciji je prethodio koncert ruske muzike u izvođenju Ane Marković iz Muzičke gimnazije "Mokranjac" u Beogradu, nakon koje je nastupilo Harmonikaško društvo iz Stanara.

Sutra će u 20.00 časova biti prikazan film "Italijan", a posljednjeg dana manifestacije, 9. avgusta, biće prikazan film "Surova romansa".

Manifestaciju, koja se održava u gradskom parku, organizuju Јavna ustanova "Kulturni centar Teslić" i Turistička organizacija opštine Teslić.