latinica  ћирилица
09/08/2018 |  11:25 | Autor: SRNA

Galijašević: Uticaj stranih službi ka ograničavanju potencijala srpskog naroda

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević rekao je da je uticaj islamskih i zapadnih bezbjednosnih službi, posebno britanske, u BiH veliki i usmjeren ka ograničavanju potencijala i suvereniteta srpskog naroda, a "britanska priča" o uticaju i nekorektnom djelovanju Rusije je laž i opravdanje za takvo djelovanje.
DŽevad Galijašević (foto:insajder.ba) -
DŽevad Galijašević (foto:insajder.ba)

"Britanija na Balkanu vodi rat protiv srpskog faktora, a Rusija je samo opravdanje. Britanija čini sve da ograniči potencijal i suverenitet srpskog naroda i u Republici Srpskoj i u Srbiji na međunarodnom planu, naglašava Galijašević.

On ukazuje da je uticaj zapadnih struktura vidljiv u bezbjednosnom sektoru, pravosuđu i finansijskim institucijama BiH kojim "ograničavaju suverenitet BiH".

"To je prostor na kojem zapadne službe ograničavaju suverenitet države BiH, u stvari kvazi države, jer je to protektorat u kojem jedini pravno politički održivi subjekt jeste Republika Srpska", rekao je Galijašević za Televiziju "Pink".

Galijašević navodi da se određenim mjerama pokušavaju izazvati i neredi ili kreirati određeni procesi koji bi mogli dovesti do bilo kakve nestabilnosti Republike Srpske.

On kaže da tome treba dodati i "islamski faktor i prisustvo i iranske i turske i saudijske službe" i "njihovo snažno delovanje i kroz bezbjednosno odbrambeni sektor, vjerske zajednice i razne humanitarne organizacije".

Galijašević napominje da Rusija nije prisutna u obavještajnom sektoru i nema nijedan medij u BiH.