X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
10/08/2018 |  12:40 ⇒ 18:42 | Izvor: RTRS

Istorija nas opominje

Neke velike zapadne sile, sve većim pritiscima i ultimatumima traže da se u određenim rokovima problemi na Balkanu, između Hrvata, muslimana i Albanaca sa jedne strane i Srba sa druge strane, riješe što prije i to onako kako oni smatraju da treba, a sve mimo već postojeće rezolucije UN i protivno međunarodnom pravu.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

Istorija je učiteljica života i da bi shvatili današnja dešavanja na Balkanu, morali bi se podsjetiti na istorijske događaje u proteklom stoljeću, vezane za srpski narod.

Ta pitanja su za Srbe uvijek bila sudbonosna i životno važna. U svim tim događanjima od Balkanskih ratova do velikog građanskog rata i raspada najveće srpske iluzije SFRЈ, srpski narod je uvijek trpio najveće gubitke i bio žrtva hegemonističkih ciljeva Engleske (izlazak na Egej), Austrougarske (istočno pitanje), Njemačke, u zadnje vrijeme ponovo Turske i njihovih satelita. Uvijek smo bili saveznici pravdoljubivom svijetu i tvrdili da je pravo i pravda na našoj strani, a aktima o završetku tih ratova bivali oštećeni, od sprečavanja izlaska Srbije na more 1912.godine do toga da smo izvršili navodnu agresiju na Hrvatsku i BiH 1991. I 1992. godine.(agresija na vlastite teritorije).

Sve današnje susedne države, nekadašnje članice SFRЈ, su stvorile države u granicama koje su imale i sve su postale skoro etnički čiste. Јedino srpski narod nije riješio svoje nacionalno pitanje (sada doduše u manjem broju živi u šest država) a stotine hiljada Srba iz tih država je protjerano sa svoja ognjišta i izbjeglo u Srbiju i Republiku Srpsku. Cilj velikih zapadnih sila je bio, a i sada je, vojnički poraziti i poniziti Srbiju i Republiku Srpsku tako da više nikad ne bude bilo kakav faktor na Balkanu. Oni znaju da ne mogu potčiniti i napraviti poslušnike od srpskog naroda. A time bi spriječili širenje kancerogenog (po njima) uticaja Rusije na Balkanu. Ruska federacija jača nego ikad se vraća na Balkan oslanjajući se na Srbiju i Republiku Srpsku. Rusija je naš saveznik koji često štiti i druge suverene države koje NATO želi da uništi smjenama aktuelnih režima, terorističkim aktivnostima i uticajem nevladinog sektora dovodeći na vlast poslušnike iz redova domicilnog naroda.

Značajna je i uloga Kine na Balkanu. Zemlja sa zvanično najjačom ekonomijom svijeta je postavila Srbiju kao ključnu zemlju regiona i najvažnijeg kineskog južnoevropskog sveznika. Srpski narod nikada nije imao jače i iskrenije saveznike čiji se uticaj ispoljava kroz ekonomsku i političku sardnju na zdravim osnovama uz puno poštovanje međunarodnog prava. Srpski narod to mora iskoristiti u odbrani od pomanitalog neofašizma. Srbija i Republika Srpska se svakodnevno susreću sa ratnim prijetnjama kriminalaca i zločinaca iz južne srpske pokrajine, odnosno “lidera“ samoproglašene nepostojeće države i člana predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića. Šiptari prijete da će izbiti rat ako se proglasi ZSO, da će uzeti Preševo, Bujanovac i Medveđu i izbiti do Niša. Bakir nam prijeti, ako Republika Srpska raspiše referendum o nezavisnosti da onda mora doći do rata u državnoj zajednici, jer je njegov cilj sprovesti Babovu ideologiju “Islamska država BiH “.

Oni ne prete što su jaki da mogu da nas pobjede, već što to od njih traže njihovi nalogodavci i da na taj način riješe Srpsko pitanje, našim nestankom.

Našim rukovodstvima u Srbiji i Republici Srpskoj u ovakvim okolnostima preostaje da prave kompromise, a da ne potpisuju ništa!
-Da se pripremaju za ratna događanja (vojska, policija, službe bezbijednosti, privreda) koja su, nažalost, realnost.
-Obuka i naoružanje vojske mora biti intenzivno i u što skorijem vremenu.
-Moramo stvarati široki front novih saveznika čiji intresi se poklapaju sa našim nacionalnim ciljevima.
-Vojnička snaga našeg društva mora biti najveći faktor odvraćanja svakog potencijalnog neprijatelja. U dogledno vrijeme u Republici Srpskoj vratiti srpsku vojsku i vojni rok.
-Moramo nastaviti još jače na integracionim procesima u srpskom narodu i ne smijemo svoj narod ostaviti na milost i nemilost neprijateljima , ma gdje se nalazio.

Sve ostalo bi značilo da nismo dobro savladali lekciju iz istorije, a mi apostrofiramo kako mimo učenja istorija ima ulogu da nas opimnje. Zato vjerujemo u nacionalnu svijest , odgovornost, mudrost, hrabrost i odlučnost našeg rukovodstva, da će zajedno sa našim saveznicima uspjeti da se uspješno suprostave nadolazećim problemima. Da bi se to ostvarilo prvi zadatak je ozbiljan otklon od probosanske politike, koju provode pojedinici iz “Saveza za pobjedu“ u Republici Srpskoj, za koju smatramo da je izdaja srpskih ineresa. Zato pobjeda političke opcije Republika Srpska iznad svega, uz liderstvo Milorada Dodika će stvoriti prvi uslov da svi Srbi žive u jednoj državi.

Izvor: castotadzbine.rs