latinica  ћирилица
26/08/2018 |  10:09 ⇒ 13:36 | Autor: TANЈUG

Vučić sa austrijskim kancelarom, Hanom i Tačijem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beču, pred početak EU samita u Alpbahu, sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Јohanesom Hanom i predstavnikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem.
Vučić sa austrijskim kancelarom, Hanom i Tačijem - Foto: RTS
Vučić sa austrijskim kancelarom, Hanom i TačijemFoto: RTS

Domaćin sastanka, austrijski kancelar Kurc je istakao da su prioriteti Austrije, kao predsjedavajuće EU, politika susjedstva i proširenja, bezbjednost i migracije, uz moto "Evropa koja štiti".

On je ohrabrio učesnike dijaloga da nastave razgovore i naveo da je to osnovni preduslov za pristupanje EU, naglasivši da se Austrija tokom svog predsjedavanja naročito zalaže za evropsku perspektivu svih zemalja Zapadnog Balkana.

Vučić je naglasio da je za Srbiju i cijeli region veoma važno da imaju podršku Austrije u naporima da se dođe do održivog rješenja i da se očuva mir.

On je, istovremeno, zamolio austrijskog kancelara da dodatno ohrabri tamošnje investitore u njihovoj namjeri da ulažu u Srbiju, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.