latinica  ћирилица
27/08/2018 |  15:33 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Banjaluka: Novinari traže rasvjetljavanje napada na Kovačevića

Veliki broj novinara u Banjaluci simbolično se u pet do dvanaest okupio u znak podrške kolegi Vladimiru Kovačeviću, koji je sinoć brutalno pretučen.
Banjaluka: Okupljanje novinara - Foto: RTRS
Banjaluka: Okupljanje novinaraFoto: RTRS

Novinari pitaju da li metalne šipke znače da će svako ko pošteno radi svoj posao proći kao Kovačević? Traže da ovaj slučaj bude što prije rasvijetljen.

- Došli smo ovdje zgroženi onim što se dogodilo našem kolegi i prijatelju Vladimiru Kovačeviću. Došli smo dati podršku našem Vladi - rekao je Milorad Milojević, u ime okupljinih novinara.

Milojević je rekao da su se novinari spontano okupili da zatraže od institucija da se ograde od napada nad Kovačevićem i da što hitnije rasvijetle počinioce napada, te da ih primjereno kazne.

- Novinari nisu protiv sistema, novinari su za sistem, pravičan i jednak za sve - naglasio je on i dodao da se u novinarstvu sve rješava dijalogom.

- Tražimo da nam se obezbijede sloboda govora i sloboda kretanja, kao i da se konačno napadi na novinare počnu kvalifikovati kao napadi na službena lica - naveo je Milojević.

On je naglasio da će se novinari, ukoliko napad na Kovačevića ne bude riješen u najskorije vrijeme i, kako kaže, napadi na medije ne budu zaustavljeni, sljedeći put bolje organizovati u odbrani novinarske časti i profesije.

Klub novinara Banjaluka osudio je danas napad na Kovačevića i zatražio od nadležnih da počinioci budu otkriveni što prije.

RTRS/Nezavisne