latinica  ћирилица
30/08/2018 |  18:05 ⇒ 11/09/2018 | 12:53 | Autor: SRNA

Održan prvi sastanak Štaba za obezbjeđenje posjete ministra Lavrova

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum održao je prvi sastanak Štaba bezbjednosne akcije, koji je formiran s ciljem pripreme plana i preduzimanja mjera po prvom stepenu obezbjeđenja povodom predstojeće posjete ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj.
MUP-sastanak Štaba bezbjednosne akcije povodom predstojeće posjete Sergeja Lavrova - Foto: SRNA
MUP-sastanak Štaba bezbjednosne akcije povodom predstojeće posjete Sergeja LavrovaFoto: SRNA

Štab bezbjednosne akcije, kojim rukovodi direktor Ćulum, čine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, a po potrebi biće uključeni i predstavnici drugih institucija i organizacija, koje će aktivno učestvovati u obezbjeđenju ove posjete.

Na današnjem prvom sastanku, Ćulum je članovima Štaba predočio osnovne mjere i radnje koje će biti preduzete u narednom periodu, a povodom priprema obezbjeđenja posjete ministra Lavrova, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Na osnovu iznesenih prijedloga, direktor Policije Srpske je prvi sastanak Štaba zaključio sa naloženim mjerama početnih priprema bezbjednosne akcije.

Osvrnuvši se na obezbjeđenje posjete predsjednika Savjeta Federacije Gornjeg doma Federalne skupštine Valentine Matvijenko koje je, takođe, sprovedeno po prvom stepenu, direktor Policije je istakao da će iskustva iz ove bezbjednosne akcije biti dragocjena za obezbjeđenje posjete ministra Lavrova.

Posjeta ruskog šefa diplomatije zakazana je za 16. i 17. septembar na teritoriji gradova Banjaluka i Istočno Sarajevo, navodi se u saopštenju MUP-a.