latinica  ћирилица
04/09/2018 |  13:06 | Autor: SRNA

Košarac: Probosanski blok sačuvao Mektića

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Palamentarne skupštine BiH Staša Košarac ocijenio je danas u Sarajevu da je "probosanski blok sačuvao ministra bezbjednosti Dragana Mektića, jer je on dio tog bloka".
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

"Vidljivo je da su SDA, DF i stranke pretežno iz FBiH, zajedno sa SDS-om, sačuvale Mektića da se danas o tome ne raspravlja", rekao je Košarac novinarima povodom odluke Predstavničkog doma da sa dnevnog reda sjednice skine tačku o Mektićevoj smjeni.

On je rekao da "oni koji su birali Mektića, Mirka Šarovića, Igora Crnatka i Mladena Ivanića i danas zadržavaju pozicije da su to njihovi politički puleni i da i dalje vode računa o njima".

Košarac je naglasio da pozicija Mektića kao ministra bezbjednosti predstavlja opštu opasnost po Republiku Srpsku i da svaki dan na toj poziciji predstavlja novu opasnost i novi izazov za Srpsku, što je Mektić posljednjih godina pokazao više puta.

"Iz tih razloga vidljivo je da je probosanski blok čvrst i da podržava one koji su njegov sastavni dio", naveo je Košarac.

Ponovio je da SNSD na čelu Ministarstva bezbjednosti želi Srbina, ali ne onog koji će biti poput Mektića.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prihvatio je inicijativu predsjedavajućeg Kluba poslanika SDS-a Aleksandre Pandurević da sa dnevnog reda današnje sjednice bude skinuta tačka koja se odnosi na zahtjev za glasanje o rekonstrukciji Savjeta ministara, odnosno za smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića.

Predsjedavajući Pradstavničkog doma Mladen Bosić, zbog nedostatka kvoruma, dao je jednočasovnu pauzu.