latinica  ћирилица
06/09/2018 |  18:10 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Ubistvo u Banjaluci! Damir Ostojić ubijen u "sačekuši"

U Banjaluci se noćas desilo ubistvo! Iz vatrenog oružja ubijen je Damir Ostojić, dok je njegova nevjenčana supruga Sandra Јošić, ranjena. Policija traga za počiniocem, više lica je saslušano, a slučaj je u nadležnosti Republičkog javnog tužilaštva. Ubijenog Ostojića, u Banjaluci znaju kao vlasnika kafića, a policiji je poznat po teškim krađama i pokušaju ubistva, za koji je osuđen.

Žute trake, policijska vozila i inspektori u uniformi i civilu. Ovo je jutrošnja slika Kozarske ulice u Banjaluci, u kojoj je, pred porodičnom kućom, kasno sinoć ubijen 42-godišnji Damir Ostojić. Mediji pišu da je Ostojić, koji u policiji ima podeblji dosije, ubijen u sačekuši. Navode da je, za sada nepoznato lice, pucalo u vozilo kojim je upravljao Ostojić.

U MUP-u Republike Srpske potvdili su da policija traga za počiniocima ovog djela.

Istragu je odmah preuzelo Republičko javno tužilaštvo iz kojeg nam je potvrđeno da će ovo djelo biti okvalifikovano kao teško ubistvo. Mediji navode da je policija pronašla dokaze na mjestu ubistva – između ostalog veći broj čahura koje su predmet vještačenja.

Hici ispaljeni u vitalne organe, bili su smrtonosni za Ostojića, dok je njegova (vanbračna) supruga, sa višestrukim povredama, vozilom Hitne pomoći prebačena u UKC, gdje je operisana.

Pacijentkinja S.Ј. (1978) zadobila je prostrelne rane gornjih i donjih ekstremiteta, grudnog koša i lica. Pacijentkinja je trenutno svjesna i hemodinamski stabilna. Sve dalje prognoze u vezi s njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene, navodi su u saopštenju UKC-a Republike Srpske

Ulica u kojoj je Ostojić ubijen, do popodnevnih časova bila je blokirana zbog uviđaja. Vozila nisu mogla ni da uđu ni da izađu. Kretanje naseljem bilo je omogućeno samo pješacima.

Od početka godine, u Banjaluci su evidentirana 93 krivična djela protiv života i tijela, od čega je 93,6 odsto rasvijetljeno. Prema podacima rasvijetljeno je 82,5 odsto svih krivičnih djela, kojih je u Banjaluci bilo 1.381.