latinica  ћирилица
10/09/2018 |  14:09 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Tužilaštvo: Prijedlog za određivanje mjere pritvora Marku Čoliću

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka stavio je danas prijedlog Okružnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora Marku Čoliću, saopšteno je iz Tužilaštva.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: SRNA
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: SRNA

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog Čolić Marka, rođen 1987.godine iz Banjaluke, stavio je dana 10.09.2018.godine, prijedlog Okružnom sudu u Banjaluci, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je zajedno sa za sada, nepoznatim licima ili više njih, počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Upotrebnom teleskopskih palica i fizičke snage osumnjičeni je zajedno sa za sada nepoznatim licima ili više njih, dana 26.08.2018.godine oko 20.40.časova, u ulici Banović Strahinje, Grad Banjaluka, nanio teške tjelesne povrede u predjelu glave i tijela oštećenom Vladimiru Kovačeviću iz Banjaluke.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, shodno članu 197. stav 1. tačka b. i g Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.