latinica  ћирилица
16/09/2018 |  12:16 ⇒ 21:55 | Autor: ATV

Kriza i haos u SDS-u u Tesliću (FOTO)

Zbog, kako kažu "višemjesečnog šikaniranja, opstrukcija u radu i lažnog oputživanja od strane pojedinih članova i uposlenika SDS-a Teslić, odbornik SDS-a u Skupštini opštine Teslić Marko Trivunović i Neven Majstorović, direktor Јavne ustanove Sportskog centra "Radolinka" i član SDS-a, odlučili su da se obrate svim instancama stranke.
Skupština opštine Teslić (foto: ATV BL) -
Skupština opštine Teslić (foto: ATV BL)

Kažu da je sve počelo krizom u Skupštini opštine Teslić, kada je SDS zbog prelaska njenih članova izgubio većinu u lokalnom parlamentu. Oni za ovo optužuju rukovodeći kadar SDS-a u Tesliću jer kažu da se politika SDS-a u Teliću vodila u "kući", a da su organi stranke bili samo puka formalnost.

Ali kada su "kola krenula nizbrdo", počeli su da se traže krivci u organima stranke, a ne u "kući" u kojoj se vodila politika, ističu ova dva člana SDS u Tesliću.

Oni kažu da su ubrzo nakon toga formirane i "viber" grupe u kojima su istomišljenici "pljuvali" i ekiketirali druge članove SDS-a, pogotovu njih dvojicu, te se pitaju zbog čega je pojedincima bilo dozvoljeno da to rade i druge nazivaju izdajnicima i zašto rukovodstvo SDS-a u Tesliću nije reagovalo.

Stvar koja je prelila čašu, kažu, jeste SMS poruka sekretara SDS-a u Tesliću Siniše Đurića, Marku Trivunoviću u kojoj mu "psuje majku ustašku", ali tu nije bio kraj napadima.

Odbornici tvrde da je u saradnji sa predsjednik OO SDS-a Tesić, "organizovan" sastanak Mjesnog odvora Centar na kojem je jedina tačka bila smjena Nevana Majstorovića sa mjesta predsjednika mjesnog odbora. Majstorovića je kaže dobio poruku da će tema sastanka bili "promocija kandidata", iako je sastanak na tu temu održan par dana ranije.

Majstorović tvrdi da je na sastanku izrečen niz neistina i da je pokrenuto pitanje njegove smjene, i pored kako kaže odličnih rezultata i konstantnog rasta MO. U želji da smiri situaciju, Majstorović kaže da je sam ponudio ostavku i rekao da "nema potrebe za javnim izjašnjavanjem", ali mu je predsjednik OO SDS-a Teslić rekao "nek glasaju kako kako god i šta god bude, ja ću te opet smijeniti", tvrdi Majstorović.

Majstorović ističe da je na njegovo mjesto imenovano lice koje i ne živi na tom području, te da i sam nije znao zašto je pozvan na sastanak dok nije predložen za mjesto predsjednika MO.

Dvojica odbornika kažu da već duže vremena nisu pozvani na sastanke Opštinskog odbora, te se pitaju da li je sekretar koji obavlja pozivanje sam odlučuje ko će biti pozvan na sastanak ili je u pitanju "već viđen scenario vodeće garniture SDS-a u Tesliću".

Marko Trivunović kaže da je kao nezavisni odbornik pristupio SDS-u 2014. godine jer je tada, kako kaže stranka djelovala efikasno i radila u interesu svih građana opštine. Na lokalnim izborima 2016. kao član SDS-a osvojio je 2.297 glasova i postaov odbornik u SO Teslić.

Majstorović je dugogodišnji član SDS-a. Na lokalnim izborima 2012. postao je najmlađi odbornik u SO. 2016. ponovo ostvaja mandat, ali ga se odriče jer obavlja funkciju direktora Јavne ustanove Sportskog centra "Radolinka".

Njih dvojica ističu da je "sramota što se ne gledaju postignuti rezultati, djelovanje na terenu i broj ljudi koji su doveli u stranku", već se traži, kako kažu "jedna karakteristika - poltronstvo".

Oni su pokrenuli prikupljanje potpisa članova stranke koji su saglasni sa njima i koji će zajedno sa njima tražiti "promjene u unutarstranačkom odnosu, kao i davanje šanse kadru kvalitetnom kadru, a ne onom koji iza sebe nema nikakve rezultate i koji ni na koji način ne doprinose jačanju stranke".

Kažu da su do sada prikupili 500 potpisa članova stranke koji žele da stranka bude ono što je ranije bila.

Oni se pitaju zašto je SDS u Tesliću dozvolio da pojedinci podrivaju interese stranke pljujuću funkcionere i druge članove, te kažu da se "treba zapitati da li su oni koji su prešli u druge partije "prodane duše" ili su zaista nezadovoljni radnom partije".

Majstorović i Trivunović kažu da će ostati članovi SDS-a, te da planiraju da se bore za interese stranke, njenih članova i svih građana Teslića.