X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
21/09/2018 |  13:07 ⇒ 13:07 | Izvor: SRNA

Spriječeno krijumčarenje pet migranata iz Irana

Pripadnici Granične policije BiH su u saradnji sa službenicima Policijske uprave Posušje spriječili krijumčarenje pet ilegalnih migranata bez identifikacionih dokumenata, koji su izjavili da dolaze iz Irana.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Kod sebe su posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Migranti su otkriveni juče prilikom kontrole "audija" na magistralnom putu Široki Brijeg-Posušje, kojim je upravljalo lice čiji su inicijali A.T.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv lica A.T. će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Službenici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče su na letu iz Beča uhapsili žensku osobu čiji su inicijali A.H, jer je utvrđeno je da je Opštinski sud u Sarajevu potražuje zbog nasilja u porodici.

Ona je predata službenicima Odjeljenja sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na prelazu Kozarska Dubica pri izlasku iz BiH juče je uhapšen državljanin BiH i Slovenije čiji inicijali su M.B, jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela utaja.

Službenici Јedinice graničnog prelaza Gradiška predali su ovo lice pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo.