latinica  ћирилица
25/09/2018 |  19:26 ⇒ 19:26 | Autor: SRNA

N. Sad: Otvoren prvi Regionalni poslovni forum

U Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu danas je otvoren prvi Regionalni poslovni forum na kojem učestvuje više od 140 kompanija i poslovnih asocijacija iz 17 zemalja.
Novi Sad - Foto: RTRS
Novi SadFoto: RTRS

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je Srbija, kao i Vojvodina u vrh svojih prioriteta stavila ekonomski razvoj.

"Poslednjih nekoliko godina Srbija i Vojvodina postižu izuzetne rezultate u ekonomskoj stabilizaciji, a zatim i u ekonomskom razvoju. O tome svedoči podatak o rastu bruto društvenog proizvoda od 4,5 odsto samo za prvih šest meseci ove godine", rekao je Milićević na otvaranju foruma.

Predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević naglasio je značaj jedinstva svih institucija i izvršne vlasti u Vojvodini kojim se stvara pravi privredni ambijent za razvoj privrede na regionalnim, ali i ostalim tržištima.

Na otvaranju Regionalnog foruma govorili su stručnjaci za preduzetništvo i finansije iz Belgije, Holandije, Rumunije, Turske i Italije.

Na prvom Regionalnom poslovnom forumu, koji će trajati do četvrtka, 27. septembra, biće predstavljeni sektori poljoprivrede i prehrambene industrije, metaloprerađivačke industrije i turizma.

Učesnici foruma su regionalne privredne komore, regionalne razvojne agencije, kao i institucije koje pružaju podršku za razvoj malih i srednjih preduzeća i poboljšanje ekonomske klime za poslovanje i nove investicije.

Forum je organizovala Skupština evropskih regija /AER/ i Skupština Vojvodine, u saradnji sa vojvođanskom Privrednom komorom i Razvojnom agencijom, kao i Evropskom mrežom preduzetnika.

Podršku forumu dao je Fond "Evropski poslovi" Vojvodine.