latinica  ћирилица
26/09/2018 |  08:58 | Autor: SRNA

Đurić: Obaveza Beograda je da izdrži sve pritiske

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da se borba za snažnu Srbiju nastavlja i da je sada, poslije svega pretrpljenog u protekle tri decenije, vrijeme da se Srbija diže sa koljena.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

Kada je riječ o Kosmetu, Đurić je za televiziju "Koreni" rekao da je obaveza Beograda da izdrži sve pritiske i da odluke donosi hladne glave i racionalno.

"Upravo imajući u vidu budućnost, ali ne gubeći iz vida ko smo, šta smo, šta su naši preci uradili i dali za svoju državu. Izazovi pred nama su složeni, jer svet je danas jako opasno mesto i bojim se da će vreme pred nama to pokazati i u slučaju Balkana", rekao je Đurić.

On je dodao je da tome treba pristupiti pametno, racionalno i ozbiljno, te da srpsku politiku danas treba projektovati 10, 20 ili 50 godina unaprijed.

"Da odluke donosimo promišljeno, ne spram onoga što bi bilo najpopularnije. Naša odgovornost je da se izborimo za ono za šta možemo da se izborimo kao država i narod, bez obzira na želju onih na domaćoj političkoj sceni koji su ujedinjeni u zahtevu da se ništa ne menja", rekao je Đurić.