latinica  ћирилица
02/10/2018 |  10:16 ⇒ 12:56 | Autor: RTRS

Kotor Varoš: Prikazan film "Lica Lafore"

Višestruko nagrađivani film "Lica Lafore" autora Denisa Bojića rađen u produkciji RTRS-a, prikazan je Kulturnom centru Kotor Varoš.
Kotor Varoš - Lica Lafore - Foto: RTRS
Kotor Varoš - Lica LaforeFoto: RTRS

Projekcija je organizovana u saradnji Centra za socijalni rad Kotor Varoš, Centra za porodicu "Kuća Radosti" i Kulturnog centra Kotor Varoš.

Brojni građani opštine Kotor Varoš imali su priliku pogledati potresnu sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju nadljudsku borbu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti od koje su oboljele njihove kćerke Tatjana i Milana.

Kotor Varoš: Prikazan film "Lica Lafore" (Foto: RTRS)

Film "Lica Lafore" prikazan je na brojnim međunarodnim filmskim festivalima kao i medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama, između ostalog i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni te u farmaceutskoj kompaniji "Ionis Pharmaceutical" u San Dijegu.

Kotor Varoš: Prikazan film "Lica Lafore" (Foto: RTRS)

Ovaj prvi dugometražni film iz BiH koji se bavi temom rijetkih bolesti dobio je i institucionalno priznanje te je prikazan u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

U narednom periodu "Lica Lafore" očekuju filmski festivali i specijalne projekcije u Skoplju, Berlinu, Krasnodaru i Torinu.