latinica  ћирилица
02/10/2018 |  11:51 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Dodik: Srećan dan za čitavu Republiku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da bez auto-puteva nema ni novih radnih mjesta i da je Srpska izgradnjom auto-puta "9. januar" pokazala sposobnost da gradi velike projekte.

- Za Srbe nema slobode bez države, a država je i auto-put i bolnica i škola - rekao je Dodik.

On je istakao da je danas, kada je završen auto-put "9. januar", dobar i srećan dan za čitavu Republiku.

- Od početka sam bio uključen u čitavu priču o izgradnji auto-puta "9. januar". Danas otvaramo auto-put za sadašnje i buduće generacije. Naša generacija bi bila srećnija da su naši preci to uradili, ali okolnosti nisu dozvolile - rekao je Dodik tokom svečanog otvaranja dionica auto-puta "9. januar" od mjesta Drugovići do Prnjavora.

On je naglasio da je Srpska pokazala sposobnost da realizuje jedan ovakav projekat.

- Ovaj auto-put ide kroz srce Srpske, na šta sam izuzetno ponosan. Bilo je problema sa kreditorima, ali je i to riješeno. Analize pokazuju da će ovaj put biti isplativ. Republika Srpska je zaista veliko gradilište - rekao je on.

Podsjetio je da je nedavno otvoren moderan Univerzitetski klinički centar.

- Otvorićemo i Hidroelektranu Bočac, a u petak, 5. oktobra, modernu bolnicu u Istočnom Sarajevu. To je dio značajnih projekata koje je za sve ove godine realizovala ova vlast i sugurno da tu nećemo stati - naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da auto-put nije samo put ekonomske i socijalne integracije, već i simbol moći Republike Srpske.

- Kada se završi auto-put do Drine, biće i nacionalni - istakao je Dodik i podsjetio na dObre odnose i uspješnu saradnju Srpske i Srbije. Zahvalio je rukovodstvu Srbije za pomoć koju pruža Republici Srpskoj.

- Јedinstvo koje pokazuju Republika Srpska i Srbija je prirodno. Mi smo jednistven srpski narod, a drugi žele da nas podijele - rekao je predsjednik Srpske.