latinica  ћирилица
03/10/2018 |  13:22 ⇒ 16:37 | Autor: SRNA

Pritvor osumnjičenom za ispaljivanje zolje u Banjaluci

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka uputilo je prijedlog Osnovnom sudu u ovom gradu za određivanje pritvora Aleksandru Radiću /42/ iz Čelinca zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.
Vukota i Radić - Foto: RTRS
Vukota i RadićFoto: RTRS

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je i zbog postojanja sumnje da je Radić počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Osumnjičeni je sa, za sada, nepoznatim licem ili više njih, 30. marta oko 23.40 časova, na Bulevaru srpske vojske 17 u Banjaluci iz ručnog raketnog bacača M-80, zvanog "zolja", ispalio raketu na poslovnu zgradu "Agram invest".

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uništiti ili ukloniti tragove važne za krivični postupak, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, kao i postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, te vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna zatvora od 10 godina.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Povezane vijesti:
Lukač: Aleksandar Radić, član SDS-a i Mektićev čovjek od povjerenja, ispalio zolju