latinica  ћирилица
05/10/2018 |  12:01 ⇒ 15:50 | Autor: Agencije

"ABBA ne dozvoljava da se njena muzika koristi u političke svrhe" (VIDEO)

Iako švedske pop-zvijezde nisu komentarisale korišćenje njihove pjesme za "nastup" Tereze Mej, neki korisnici Tvitera pronašli riječi upozorenja koje je Anderson uputio Danskoj narodnoj partiji kada je ona na svojim mitinzima koristila njihovu pesmu "Mama Mia".
Ples Tereze Mej na konferenciji Konzervativne stranke - Foto: AFP
Ples Tereze Mej na konferenciji Konzervativne strankeFoto: AFP

Dan nakon što je britanska premijerka Tereza Mej ušetala na konferenciju Konzervativne stranke plešući uz zvuke pjesme "Dancing Queen" grupe ABBA, na društvenim mrežama osvanuo je citat nekadašnjeg člana grupe Benija Andersona iz 2010. koji je izjavio da ova muzička grupa nikada ne dozvoljava se njihova muzika koristi u političke svrhe.

Iako švedske pop-zvijezde nisu komentarisale korišćenje njihove pesme za "nastup" Tereze Mej, neki korisnici Tvitera pronašli su riječi upozorenja koje je Anderson uputio Danskoj narodnoj partiji kada je ona na svojim mitinzima koristila njihovu pesmu "Mamma Mia".

"ABBA nikada ne dozvoljava da se muzika benda koristi u političkom kontekstu. To smo rekli Danskoj narodnoj partiji", rekao je Andersen svojevremeno za BBC. On je tada kritikovao partiju i zato što su promijenili tekst.

"Kao prvo, ne možete jednostavno da mijenjate tekst prema sopstvenom nahođenju, a drugo, želimo da shvate da apsolutno nismo zainteresovani da podržavamo njihovu partiju", zaključio je Andersen.