latinica  ћирилица
05/10/2018 |  12:17 ⇒ 06/10/2018 | 08:38 | Autor: RTRS

Dodik: Vjera građana u Srbiju i Srpsku daje snagu Republici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da snaga Republike Srpske počiva u vjeri njenih građana u nju i Srbiju.

- Srbiji smo zahvalni za sve, i za riječi predsjednika Vučića koji kaže da Srpsku nikada neće ostaviti bez podrške i zaštite Srbije - naglasio je Dodik, dodavši da mu je žao što Vučić danas nije u Istočnom Sarajevu.

- Žao mi je, jer se radi o čovjeku koji nesebično voli Republiku Srpsku i srpski narod - rekao je on.

Predsjednik Srpske je istakao da Srbi moraju još snažnije da se okupe oko ideje koja se zove Republika Srpska.

Obraćajući se prisutnima na ceremoniji svečanog otvaranja bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, Dodik je rekao da se izgradnjom ove bolnice zaokružuje period ogromnih napora uloženih kako bi Istočno Sarajevo riješilo gotovo sva vitalna pitanja infrastrukturnog karaktera.

- Radili smo mnogo na tome da riješimo pitanje putnog prvca od Lukavice ka Јahorini. Drago mi je što mogu da kažem da stara dionica ide u rekonstrukciju - naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je u Јahorinu, kao važan privredni kapacitet, uloženo 50 miliona KM, čime je pospješeno ne samo poslovanje preduzeća, već i ukupan život sarajevsko-romanijske regije. 

Dodik je istakao da je bolnica "Srbija" namijenjena svim ljudima kojima je potrebna pomoć.

- Ovo je objekat za sve generacije koje dolaze - poručio je Dodik i zahvalio i bivšem direktoru bolnice Slavku Ždralu koji je u nemogućim uslovima održao funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

Predsjednik Srpske je poručio da ovo nije kraj, već samo završetak jedne etape, istakavši da uskoro počinje gradnja bolničkog objekta u Doboju, čime će biti završena kompletna izgradnja i rekonstrukcija cijelog bolničkog sektora.

- U te projekte ulaže se nekoliko stotina miliona maraka - naveo je on.

Dodik je podsjetio je na veliku pomoć Republike Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, rekavši da je sredstvima Vlade Srbije realizovano više projekata širom Republike.

Predsjednik Srpske je istakao da je Srbija naša domovina i otadžbina.

- To niko ne može da promijeni, ni arogancija mnogih stranaca koji nisu uspjeli da promijene naše uvjerenje, osim u smjeru da još više volimo Srbiju - naglasio je on.

Dodik je prenio zalaganje Vučića da će Srbija da brani svoj narod i da Srbi nikada neće doživjeti nešto slično kao što je akcija "Oluja" u Hrvatskoj.

- Mi ovdje treba da gradimo mir. Samo u miru možemo da gradimo bolnice. Da nije mira, danas bi gradili fabrike oružja. I Srbija i naši prijatelji iz Ruske Federacije, garancija su našeg mira i stabilnosti - poručio je Dodik.