latinica  ћирилица
05/10/2018 |  13:20 ⇒ 15:46 | Autor: SRNA

Stevandić: Mnogo novca uloženo u kreiranje sukoba, ali vjerujem u narod i policiju

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas Srni da je uloženo mnogo negativne energije i novca da bi bila podgrijana atmosfera i stvorena napetost i nervoza kako bi i najmanja iskrica mogla da proizvede sukobe u Srpskoj, ali da je uvjeren da građani znaju da im ne trebaju neredi i da Ministarstvo unutrašnjih poslova može da sačuva mir i osigura bezbjednost.
Nenad Stevandić -
Nenad Stevandić

Govoreći o večerašnjoj završnoj tribini SNSD-a na Trgu Republike i okupljanju u organizaciji grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci, Stevandić je istakao da prvi skup ima sve potrebne dozvole, a da je drugi organizovan bez odobrenja i da smo imali takva iskustva 2015. godine.

"Imali smo dva velika skupa jedan pored drugog i najveću ulogu tada je odigrala Policija Republike Srpske koja je sačuvala mir, sve perfektno organizovala i svi su se razišli kućama. Danas je uloženo mnogo više negativne energije i novca da bi se podgrijala atmosfera i da se stvori nevjerovatna napetost i nervoza da bi i najmanja iskrica mogla da proizvede sukobe", istakao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, potpuno je jasno ko na tome radi i ko to priželjkuje.

"To se pogotovo odnosi na one koji su u ratu pobjegli i bila im je strana puška, a danas su im `zolje` najmilija oruđa umjesto olovke", kaže Stevandić.

On je uvjeren da je narod to prepoznao i da ima perfektno predosjećanje šta treba da radi.

"Oni koji su potpuno svjesni gubitka izbora razmišljaju jedino u tom pravcu da bi uz incidente mogli da taj krah i poraz sakriju ili izbjegnu i traže neku vrstu alibija od vlastitog poraza, ne shvatajući koliko je to opasno u smislu građanskih nemira ili nereda u Srpskoj. Siguran sam da građani znaju da im ne trebaju neredi, kamenje, toljage i `zolje`, već samo dobra volja i olovke i da u nedjelju odluče kako će se Srpska dalje razvijati i ko će da je vodi. To je njihov zadatak, a ne zadatak nekih razbijačkih grupa", naglasio je Stevandić.

Istakao je da uzimanje MUP-a Srpske za metu, koje traje veoma dugo zajedno sa stvaranjem napetosti i kreiranjem negativne slike o MUP-u koje je dobro sponzorisano i finansirano, služi da bi bio olakšan napad nekih grupa na policiju kako bi bila učinjena ranjivom.

"To je takođe potpuno propalo i mi danas imamo jedan od najbolje organizovanih MUP-ova i perfektne specijalne i sve druge jedinice. Bezbjednost garantuju institucije. Dok imamo institucije, imamo i državu i bezbjednost. Zato svi treba da vide ko poziva na čuvanje države i zalaže se za bezbjednost da bi naša djeca mogla normalno da rastu, a ko su oni koji se bave širenjem laži, destrukcijom i pozivanjem na nerede. Narod će veoma jasno moći da se opredijeli", istakao je Stevandić.

On je dodao da je potpuno siguran u svijest naroda i u njegovu dobru volju.

"Narod zna da smo složni i ujedinjeni stvorili Republiku Srpsku i da ćemo složni i ujedinjeni da je odbranimo. Oni koji izazivaju nerede proći će isto kao oni koji su 1991. i 1992. godine stali na suprotnu stranu od volje vlastitog naroda kao što su Mirko Pejanović, Tatjana Ljujić Mijatović i slični koje je istorija već zaboravila. Istorija spomenike pravi samo graditeljima i stvaraocima, a kritičare, oponente i one koji šire negativnu energiju uglavnom zaboravi", poručio je Stevandić.