latinica  ћирилица
05/10/2018 |  13:45 ⇒ 06/10/2018 | 09:54 | Autor: RTRS

U toku snimanja ankete napadnuta ekipa RTRS-a (VIDEO)

Novinar RTRS-a Nikola Marić, poznatiji kao Nidžo Radoznalac, napadnut je danas u centru Banjaluke dok je snimao anketu za emisiju "Računica". Njega je napao aktivista grupe Pravda za Davida novinar Miljan Kovač. Zbog neprimjerenog rječnika napadača na našu ekipu UPOZORAVAMO da snimak nije za mlađe od 18. godina.

Ovaj slučaj je prijavljen policiji.

Miljan Kovač iz Gradiške je u julu mjesecu verbalno napao premijerku Željku Cvijanović tokom posjete ovom gradu, nakon čega mu je uručen prekršajni nalog. Poznat je po svojoj agresivnosti i višegodišnjoj mržnji i napadima na RTRS koje je ispoljavao kroz svoje tekstove.

KLUB NOVINARA BANjALUKA: NEDOPUSTIVE UVREDE I NAPAD NA NOVINARA RTRS NIKOLU MARIĆA

Klub novinara Banjaluka smatra nedopustivim današnji verbalni napad na novinara RTRS-a Nikolu Marića tokom snimanja ankete na ulicama Banjaluke, te činjenice da je Mariću mikrofon išupan iz ruke i bačen na tlo.

Iz Kluba novinara poručuju da je naročito porazno i šokantno što je Marića napao novinar Miljan Kovač, što je vidljivo na snimku napada, koji je objavljen na internet stranici RTRS.

Klub novinara apeluje da se svi građani suzdrže od nasilnog ispoljavanja nezadovoljstva uređivačkom politikom bilo koje medijske kuće, te verbalnih napada na novinarske ekipe, koje samo obavljaju svoje radne zadatke.

Iz Kluba novinara takođe napominju da je izuzetno važno poštovanje profesionalnih i etičkih kodeksa u obavljanju novinarskog posla u svim medijskim kućama.