latinica  ћирилица
05/10/2018 |  14:45 ⇒ 14:47 | Autor: Agencije

Film o životu Fredija Merkjurija od 30. oktobra (VIDEO)

Film "Boemska rapsodija", filmski i muzički spektakl o grupi Kvin i Frediju Merkjuriju, biće premijerno prikazan 30. oktobra.
Fredi Merkjuri, Kvin (foto: rt-sheep.com) -
Fredi Merkjuri, Kvin (foto: rt-sheep.com)

Priča prati članove legendarne grupe Kvin, s akcentom na njenog pjevača, jedinstvenog Fredija Merkjurija. Kako su nastale neke od najboljih pjesama ikada, šta je sve bilo potrebno žrtvovati za bend i turneje biće prikazano u ovoj biografskoj priči.

Od početka u malim klubovima, do koncerata na kojima hiljade ljudi pjeva njihove hitove. Film prati Fredijev život, koji se u jednom trenutku oteo kontroli, zbog borbe sa samim sobom i istraživanja svoje seksualnosti. Ponovno okupljanje benda, zbog koncerta na Live Aid 1985. godine, koji je u prenosu uživo gledalo 1,9 milijardi ljudi, sve u cilju prikupljanja novca za pomoć gladnima u Africi, je najtrijumfalniji trenutak u njihovoj muzičkoj karijeri, a biće prikazan u filmu.

Gitarista grupe Brajan Mej i bubnjar Rodžer Tejlor su učestvovali u čitavom procesu stvaranje ove biografske priče.

- Film će pričati stvarne priče, koje niko ne zna bolje od njih dvojice. Možeš pročitati brdo knjiga i odslušati isto toliko intervjua, ali kada sjedneš sa ljudima koji te stvarno provedu kroz istoriju, koji ti ispričaju anegdote o Frediju koje nikada prije nisi čuo, to je nešto neprocjenjivo - rekao je King.

Rami Malek, dobitnik nagrade EMI za najbolju glavnu ulogu, glumi Merkjurija. Osim njega, članove benda i njihove bliske saradnike će glumiti Ben Hardi, Gvilm Li, DŽozef Mazelo, DŽim Bič, Lusi Bojnton i drugi.