latinica  ћирилица
05/10/2018 |  15:16 ⇒ 18:06 | Autor: SRNA

Otvorena nova šalter sala RUGIP-a u Područnoj jednici Banjaluka

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIP/ Bosiljka Predragović otvorila je danas u prostorijama Područne jedinice Banjaluka novu šalter-salu, što će građanima omogućiti da brže i jednostavnije ostvare svoja prava iz nadležnosti Uprave.
Otvorena nova šalter sala RUGIP-a u Područnoj jednici Banjaluka (Foto: rgurs.org) -
Otvorena nova šalter sala RUGIP-a u Područnoj jednici Banjaluka (Foto: rgurs.org)

U prethodnom periodu u funkciji je bilo pet, dok nova sala ima 12 šaltera za rad sa strankama da bi se smanjile gužve i čekanje građana i drugih korisnika usluga Uprave.

Otvaranjem nove šalter-sale odvojen je ulaz za stranke od ulaza u upravni dio zgrade, saopšteno je iz RUGIP-a.

U proteklom periodu stranke su imale mogućnost da pored šaltera za rad sa strankama pristupaju i kancelarijama referenata koji rade na rješavanju upravnih predmeta, što je ostavljalo mogućnost za razne malverzacije i zloupotrebe, a otvaranjem nove šalter sale i razdvajanjem ulaza to više neće biti moguće, navodi se u saopštenju.

Za rekonstrukciju prostora za potrebe nove šalter sale izdvojeno je 155.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz namjenskih sredstava RUGIP-a i kreditnih sredstava Svjetske banke u okviru projekta "Registracija nekretnina" koji implementira Uprava.

Ova investicija predviđena je Planom poslova premjera i osnivanja katastra nepokretnosti za 2018. godinu koji je donijela Vlada Republike Srpske.

Područna jedinica Banjaluka je najveća od ukupno 47 područnih jedinica koliko ima u svom sastavu RUGIP.

Nakon sveobuhvatne analize rada utvrđeno je da Područna jedinica Banjaluka u toku kalendarske godine zaprimi više od 100.000 zahtjeva, a kao jedna od mjera za poboljšanje rada područne jedinice planirano je proširenje i modernizacija šalter-sale.