latinica  ћирилица
05/10/2018 |  17:51 ⇒ 20:48 | Autor: RTRS

U Omarskoj položen kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane

U Omarskoj kod Prijedora položen je kamen temeljac za izgradnju Sportske dvorane, u neposrednoj blizini Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Projekat se finansira zajedničkim sredstvima Republike Srpske i Srbije.

Učenici Osnovne škole iz Omarske, časove fizičkog vaspitanja imali su u maloj i neuslovnoj sali. Zbog toga je početak izgradnje sve obradovao.

- Evo napokon smo došli do toga da danas, 5. oktobra počinje izgradnja sportske dvorane za sve učenike ali i rekreativce - kaže Branko Babić, direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Omarska. 

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poručio je svim budućim korisnicima sportske dvorane da se kvalitetno bave sportom i da održavaju razne društvene manifestacije.

Izgradnja se finansira sredstvima Srpske i Srbije. Početni kapital za izgradnju, od 490 hiljada maraka, obezbijeđen je iz projekta Srbija 2.

- Povodom Dana učitelja želim svima srećan taj dan, ali srećan na taj način da počinje izgradnja fiskulturne dvorane i sigurno da će imati daleko bolje uslove nego do sada - poručio je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

U proteklih godinu, infrastrukturne projekte u Prijedoru, Vlada Srpske finansirala je sa 8,1 milion.

- Danas sam zaista srećna i zadovoljna što je prva faza ovog projekta, koji košta oko 1.8 miliona maraka danas završena, a nadam se da će uz pomoć Vlade Republike Srpske objekat biti i završen - napomenula je Srebrenka Golić, potpredsjednica Vlade Republike Srpske. 

U posljednjih četiri godine, Vlada je u obnovu školskih i objekata za boravak studenata, uložila 92 miliona maraka.