latinica  ћирилица
05/10/2018 |  18:31 ⇒ 22:44 | Autor: RTRS

Predsjednica Vlade Srpske položila kamen temeljac za izgradnju školskog objekta u Gornjem Tesliću

Premijerka Željka Cvijanović položila je kamen temeljac za izgradnju školskog objekta u Gornjem Tesliću, koje je u sastavu Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići.
Teslić: Cvijanović i Bogdanić postavili kamen temeljac za školu - Foto: SRNA
Teslić: Cvijanović i Bogdanić postavili kamen temeljac za školuFoto: SRNA

Za gradnju objekta biće izdvojeno oko 300 hiljada maraka.

Vlada je na području opštine Teslić, za rekonstrukciju i obnovu brojnih školskih objekata, izdvojila 2,2 miliona maraka.

Stara montažna zgrada, u kojoj se školuje 60 đaka biće zamijenjena novim školskim objektom. Gradnja bi trebalo da bude završena do naredne školske godine.

- Dva stara objekta kojima je već preko 20 godina istekao rok trajanja i nisu uslovni za rad i boravak djece, mi smo ovu inicijativu pokretali dugi niz godina - navodi Biljana Kuzmanović, v.d. direktora OŠ "Ivo Andrić" Gornji Teslić.

- Mi smo za prvu fazu izdvojili oko 80.000 KM za grube građevinske radove a onda do 250.000 ili 300.000 koliko bude potrebno da se završi - istakla je premijerka Cvijanović.

Premijerka je u Tesliću obišla i Dom zdravlja za koji je za nabavku mamografa izdvojeno 150.000 maraka. Aparat koji će pacijentima značiti mnogo, biće u funkciji za desetak dana.

- Do Doboja naši pacijenti su išli, gdje su gubili po dva, tri sata u prevozu, naručivali se, čekali, a i cijena nije baš prilagodljiva - napomenuo je Đurađ Trifunović, direktor Doma zdravlja u Tesliću.

Spisak potreba je poduži, a i zgrada Doma zdravlja treba modernizaciju, ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Moramo to urediti na jedan pristojan način a što se tiče opreme tu ćemo stajati i biti na usluzi definitvno da se obezbijedi sve što je potrebno - poručila je Cvijanovićeva.

- Mi smo tu da na neki način promijenimo stanje ovdje, nismo u proteklom periodu imali priliku da pomognemo - rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite.

Osim mamografa nedavno je Domu zdravlja u Tesliću za potrebe službe hitne pomoći, uručen i defibrilator.