latinica  ћирилица
05/10/2018 |  22:07 ⇒ 06/10/2018 | 18:13 | Autor: RTRS

Karan: Srpska je zemlja demokratije (VIDEO)

Dešavanja u Banjaluci bila su i tema naše emisije Post faktum. U emisiji je poručeno da je Republika Srpska danas pokazala da je zemlja demokratije i da svako može nesmetano da iznese svoje mišljenje.
Post faktum, gosti emisije Siniša Karan i Slobodan Župljanin - Foto: RTRS
Post faktum, gosti emisije Siniša Karan i Slobodan ŽupljaninFoto: RTRS

Generalni sekretar Službe predsjednika Republike Srpske Siniša Karan, rekao je da mnogi pokušavaju stradanje 21-godišnjeg Davida Dragičevića da iskoriste za obračun sa predstavnicima Vlasti Srpske.

"Republika Srpska garantuje svim našim građanima široku lepezu ljudskih prava i sloboda i evo pravo i sloboda da javno ispoljvate svoje mišljenje i svoj stav, iako skup bio neprijavljen. U tom smislu želim da posebnu činjenicu i snagu Republike Srpske da ima senzibilitet i da je to njena ustavna obaveza da svi naši građani mogu javno i slobodno da izražavaju svoje mišljenje, istakao je Karan.

Ono što je najvažnije, zaključio je dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Nezavisnog univerziteta u Banjaluci Slobodan Župljanin, je činjenica da su pripadnici MUP-a i bili na vrhguncu zadatka i obezbjedili da sve prođe bez incidenata.

"Pamtimo kroz istoriju, a pamtimo i kroz istoriju Republike Srpske, malo je onih i skoro da ih nema, koji su do istine, pravde i slobode došli na ulici ili trgu. Istinu, pravdu i slobodu građani mogu da ostvare jedino u saradnji i kroz institucije sistema. Da se institucijama omogući i dozvoli da svoj posao obavljaju bez pritisaka u atmosferi i okruženju koje je prirodno za tu vrstu posla", naglasio je Župljanin.