X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
08/10/2018 |  15:19 ⇒ 18:30 | Izvor: SRNA

Јutjub cenzuriše pjesmu "Dogodine u Prizrenu"

Pjesma "Dogodine u Prizrenu", koju izvode grupa Beogradski sindikat i etno-grupa Trag, mogla bi biti uklonjena sa Јutjub kanala, iako je za samo jedan dan prikazivanja imala više od 150.000 pregleda, istakao je član Beogradskog sindikata Feđa Dimović.
Јutjub cenzuriše pjesmu "Dogodine u Prizrenu" - Foto: Screenshot/YouTube
Јutjub cenzuriše pjesmu "Dogodine u Prizrenu"Foto: Screenshot/YouTube

Pjesma govori o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a u spotu su prikazani dokumentarni snimci stradanja srpskog naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji u albanskom nasilju, kao i prizori bombardovanja 1999. godine, prenosi Sputnjik.

"Upravo smo dobili poruku od Јutjuba da je spot za pjesmu `Dogodine u Prizrenu` uznemirujućeg sadržaja, zbog čega Јutjub razmatra da ga ukloni. Kao posljedica toga, momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gdje smo od sinoć bili na poziciji broj jedan", napisao je Dimović na svom Fejsbuk profilu.

Pjesma je posvećena svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji, sa porukom da one nikada ne budu zaboravljene.

"Svaka čast /Јutjubu/ na procjeni! Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva! Ovo je dokaz da smo pjesmom uzburkali mnoge duhove. Nastavljamo da se borimo! Nema povlačenja, nema predaje! Dogodine u Prizrenu!", napisao je Dimović.