latinica  ћирилица
09/10/2018 |  11:32 ⇒ 10/10/2018 | 09:18 | Autor: SRNA

Petrović: Pobjeda Dodika i Cvijanovićeve realnost, samo im treba čestitati

Gradonačelnik Doboja i visoki funkcioner SDS-a Obren Petrović čestitao je danas budućem srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i budućem predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović na pobjedi na opštim izborima.
Obren Petrović (foto:glas-regije.com) -
Obren Petrović (foto:glas-regije.com)

Petrović je izjavio Srni da je lično u telefonskom razgovoru čestitao Dodiku i Cvijanovićevoj na, kako je istakao, ubjedljivoj pobjedi.

"Njihova pobjeda je ubjedljiva i ona je realnost. Zato ljudima treba čestitati na uspjehu koji su ostvarili i povjerenju koje su im birači ukazali, jer je ono rezultat njihovog rada za bolju Srpsku", istakao je Petrović.

On je naglasio da kao gradonačelnik i budući poslanik podržava inicijativu predsjednika Dodika upućenu svim političkim partijama za jedinstvo i zajedničko djelovanje, jer je, kako kaže, i sam dobio veliki broj glasova i povjerenje birača zbog zajedničkog rada sa institucijama Republike Srpske, saradnje sa Vladom i zajedničkom nastupanju Republike Srpske prema BiH.

Petrović je naglasio da je predsjednik Dodik tokom današnjeg telefonskog razgovora prihvatio da primi delegaciju SDS-a.

"Veoma mi je drago da je predsjednik Dodik prihvatio našu inicijativu da nas primi i da razgovaramo o temama koje će biti na dobrobit i Republike Srpske i srpskog naroda, a i BiH. Naš je interes da nastupamo jedinstveno na nivou BiH radi zaštite interesa Republike Srpske i očuvanja njenih institucija", istakao je Petrović.

On je rekao da ponovio da podržava rad predsjednika Dodika i predsjednice Cvijanović i još jednom im čestitao na uspjehu koji su ostvarili jer je on, kako kaže, rezultat njihovog rada i politike koju su vodili u proteklih četiri godine s ciljem razvoja Srposke i očuvanja njenih institucija.

Petrović je najavio i da će budući poslanici iz Doboja i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u parlamentu BiH podržati Dodika i Cvijanovićevu u njihovoj želji za jedninstvom i slogom i u Banjaluci i u Sarajevu a sve sa ciljem jačanja Republike Srpske i njenih institucija.

Na pitanje da prokometariše zahtjeve opozicije za ručnim brojanjem glasova, Petrović kaže da je to krajnje nepotrebno, jer je situacija kristalno jasna i samo bespotrebno komplikuju situaciju, a ništa neće promijeniti.

"Imamo ubjedljivu pobjedu Dodika i Cvijanovićeve. Riječ je o ogromnoj razlici koje je nedostižna. CIK je išao na ručno brojanje glasova samo ako je riječ o manjim razlikama u rezultatima. S obzirom da je ovdje riječ o ogromoj razlici u glasovima i pobjeda predsjednice i predsjednika je evidentna, to je realnost koja mora da bude prihvaćena i u našem demokratskom društvu konačno bi trebalo da se pobjednicima čestita i nastavi dalje da zajednički gradimo Republiku Srpsku i BiH", zaključio je Petrović.

On je ocijenio da ne treba komplikovati situaciju i privlačiti međunarodnu zajednicu.

"Umjesto da privlačimo strance u smislu jedinstva i sloge i da zajedno tražimo da nam daju podršku za nove projekte za izgradnju Republike Srpske, pa i BiH, oni samo bespotrebno komplikuju situaciju. Pobjeda je više nego ubjedljiva i nedostižna i najpoštenije bi bilo pobjednicima čestitati i ljudski priznati poraz", poručio je Petrović.