latinica  ћирилица
09/10/2018 |  15:43 ⇒ 10/10/2018 | 09:17 | Autor: SRNA

Govedarica: Petrović mi nije odgovarao na telefonske pozive

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je telefonom danas zvao gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, ali da mu nije odgovarao na pozive, jer je, kako kaže, u inostranstvu.

Na pitanje kako komentariše izjavu funkcionera SDS-a Obrena Petrovića da je pobjeda kandidata koalicije SNSD-DNS-SP Milorada Dodika i Željke Cvijanović ubjedljiva i da im treba čestitati, Govedarica je rekao da je vijest vidio u servisu Novinske agencije Republike Srpska - SRNA, ali da nije uspio stupiti u kontakt sa Petrovićem jer je u inostranstvu.

- Niko ne može sebi dati za pravo da radi šta mu je drago. Postoje stranački organi, razgovaraće se. Ako mene pitate, nema razgovora sa Dodikom. Izabran sam za predsjednika i pokraden. Ognjen Tadić je prećutao izbornu krađu, ja neću - kaže Govedarica.

Govedarica je mišljenja da je voljom glasača on izabran za predsjednika Republike Srpske i da će tražiti da ponovo budu izbrojani svi glasački listići.

- Učiniću sve da dokažem istinu i zadovoljim pravdu. Iz6orni proces nije završen, a izbore treba da definišu glasači, a ne brojači glasova - rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On tvrdi da je upadljivo povećan broj nevažećih glasačkih listića i da ih sada ima oko 42.500, te da je zato neophodno obezbijediti uvid u te listiće.

- Pokraden sam na najbrutalniji način i sa /liderom SNSD-a/ Miloradom Dodikom nema razgovora o saradnji. Mora biti utvrđen broj glasačkih listića u skladu sa zapisnicima, a ne oni koji su u vrećama - rekao je Govedarica.