latinica  ћирилица
10/10/2018 |  11:40 ⇒ 15:19 | Autor: SRNA

Telegrami saučešća Rafineriji i porodici nastradalog radnika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegrame saučešća kolektivu Rafinerije nafte Brod i porodici radnika Ljube Patkovića koji je nastradao u sinoćnjoj eksploziji i požaru u ovoj rafineriji.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Željka CvijanovićFoto: RTRS

Dodik je u telegramu upućenom kolektivu Rafinerije izrazio saosjećanje zbog nesreće koja ih je zadesila i povrijeđenim radnicima poželio brz i uspješan oporavak.

Predsjednik Republike Srpske je u telegramu porodici nastradalog radnika istakao da je iskreno ožalošćen tužnom viješću o smrti Ljube Patkovića, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

"Primite izraze mog najdubljeg saučešća i saosjećanja", naveo je Dodik.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici radnika Rafinerije nafte Brod Ljube Patkovića, koji je nastradao u eksploziji i požaru u ovoj rafineriji.

"Sa iskrenom tugom i žalošću sam primila vijest o smrti Ljube Patkovića. U ovim danima žalosti, duboko saosjećamo sa vašom porodicom, prijateljima i kolegama. U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", navedeno je u telegramu Cvijanovićeve.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović uputio je, u ime Narodne skupštine i svoje ime, telegrame saučešća kolektivu Rafinerije nafte u Brodu i porodici radnika Ljube Patkovića, izrazivši žaljenje i sasjećanje zbog nesreće.

"Sa zabrinutošću smo primili vijest o eksploziji u krugu Rafinerije. Izražavam duboko žaljenje i saosjećanje sa kolektivom vašeg preduzeća, upravom i radnicima zbog ove nesreće. Ohrabruje nas činjenica da je situacija pod kontrolom i da su nadležne službe brzom i efikasnom intervencijom spriječile širenje požara i ugrožavanje lokalnog stanovništva", naveo je Čubrilović.

Sinoć oko 21.30 časova došlo je do eksplozije u Rafineriji nafte u Brodu, a u požaru je jedan radnik poginuo, dok je deset povrijeđeno, ali nisu životno ugroženi.