X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/10/2018 |  16:46 | Izvor: SRNA

Žitopromet: Poljoprivrednici da odluče žele li novac ili pšenicu

Upravni odbor bijeljinskog "Žitoprometa" pozvao je danas poljoprivredne proizvođače da se do subote, 13. oktobra, izjasne da li žele da naplate ili preuzmu ovogodišnji rod svoje pšenice što je predviđeno dogovorom sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Žitopromet - Foto: RTRS
ŽitoprometFoto: RTRS

Iz ove mlinsko-prerađivačke kuće podsjećaju poljoprivredne proizvođače koji žele da preuzmu svoju pšenicu da su, kao i prethodnih godina, dužni da plate troškove skladištenja i sušenja, gdje je to bilo potrebno.

"Molimo sve poljoprivredne proizvođače da poštuju dati rok, jer će se nakon toga smatrati da su saglasni da naplate pšenicu od Ministarstva", navodi se u saopštenju iz "Žitoprometa".

Poljoprivredni proizvođači mogu da se jave od 08.00 do 15.00 časova u prostorije "Žitoprometa".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović razgovarali su 4. oktobra u Bijeljini sa radnicima i rukovodstvom "Žitoprometa" i obećali da će država preuzeti isplatu 6.000 tona pšenice domaćim proizvođačima koja je uskladištena u ovom preduzeću.

Biće potrebno 1,8 miliona KM za 1.100 semberskih ratara, a pšenica ostaje u silosima "Žitoprometa" za dalju preradu i omogućava nastavak rada ove firme.