latinica  ћирилица
23/10/2018 |  11:30 ⇒ 11:34 | Autor: SRNA

Mitrović: Predstavljanje monografije "Ne zaboravi voljena zemljo"

Predstavnici Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila predstaviće sutra na beogradskom Sajmu knjiga monografiju "Ne zaboravi voljena zemljo" i Zbornik radova sa okruglog stola "Stradanje Srba u posljednjoj deceniji 20. vijeka".
Nedeljko Mitrović - Foto: RTRS
Nedeljko MitrovićFoto: RTRS

Predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović rekao je Srni da Republička organizacija ima za cilj da predstavljaem ovih izdanja upozna ljude u Srbiji i šire o razmjerama stradanja srpskog naroda u proteklom ratu na ovim prostorima.

"Mnogi ljudi ne znaju o čemu se radi i ovaj sajam je prilika da se širi krug čitalaca i istraživača iz Srbije, regiona i svijeta upoznaju sa tragičnim ratnim događajima", istakao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, monografija "Ne zaboravi voljena zemljo", autora priloga Slaviše Sabljića u izdanju Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, sadrži podatke o 131 porodici sa tri i više stradalih članova u Republici Srpskoj.

Mitrović je rekao da Zbornik radova sa okruglog stola "Stradanje Srba u posljednjoj deceniji 20. vijeka" govori o poginulim, ubijenim i nestalim na području bivše Јugoslavije.

Izdanja Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila biće predstavljena u 17.00 časova u hali dva beogradskog Sajma knjiga, a o izdanjima će govoriti zamjenik predsjednika i generalni sekretar Organizacije Veljko Lazić i Isidora Graorac.