latinica  ћирилица
24/10/2018 |  07:56 ⇒ 11:05 | Autor: RTS

LŠ: Liverpul - Crvena zvezda

Poslije dobrog rezultata protiv Napolija i teškog poraza od "PSŽ-a", Crvena zvezda će se u Ligi šampiona suočiti i sa trećim rivalom, koji od svih protivnika u grupi ima najzvučnije ime.
Liga šampiona - Foto: Getty Images
Liga šampionaFoto: Getty Images

Crveno-bijeli će gostovati na jednom od najčuvenijih stadiona na svijetu, još čuvenijem Liverpulu.

Tim sa Enfilda je u prošloj sezoni igrao finale Lige šampiona, a ambicije u ovoj su mu još veće.

I ovdje se ne postavlja pitanje ko je favorit, već da li je Crvena zvezda, poslije odigrana dva meča do sada, kadra da se suprotstavi engleskom klubu, bez straha koji je bio veoma prisutan među igračima na utakmici u Parizu.

Daleko od toga da srpski klub može da prijeti Liverpulu, ali su i zvezde poput Salaha, Firmina i Manea ipak samo ljudi koji dobro igraju fudbal, pa ako u glavama igrača Vladana Milojevića bude više mirnoće u odnosu na utakmicu sa "PSŽ" mogli bi vidjeti ozbiljniji otpor.

Nevolja za Crvenu zvezdu je u tome da je Liverpul u drugom kolu pretrpio poraz u Napulju i u meč sa Zvezdom ulazi sa istim brojem bodova kao i ostali konkurenti za prolaz u nokaut fazu takmičenja. To znači da od domaćina možemo očekivati maksimalno angažovan pristup meču, sa željom da što prije riješi pitanje pobjednika. Ostaje nada da se crveno-beli tom pritisku mogu oduprijeti.