latinica  ћирилица
24/10/2018 |  08:23 ⇒ 13:36 | Autor: RTS

Grifinov rekord karijere, Јokić odličan u pobjedi Denvera (VIDEO)

Protekla noć u NBA ligi počela je dramatičnom pobjedom Detroita nad Filadelfijom sa 133:132 poslije produžetka, nastavila se dominacijom Nju Orleansa nad LA Klipersima sa 116:109, a završena rutinskim slavljem Denvera nad Sakramentom sa 126:112. Sjajnom igrom i sa čak 50 postignutih koševa noć je obilježio Blejk Grifin, a srpski internacionalci Nikola Јokić i Boban Marjanović nastavili su odlične igre, iako sa smanjenom minutažom u igri.

Grifin je prvo u finišu utakmice donio izjednačenje koje je vodilo u produžetak utakmice, da bi potom i u novom finišu na dvije sekunde do kraja, pogodio pod faulom za izjednačenje, a zatim pogodio i dodatno slobodno bacanje za treću pobjedu svog tima.

Blejk Grifin je utakmicu završio postigavši rekord karijere sa čak 50 postignutih poena uz 14 skokova i šest asistencija. Redži Dekson dodao je 23 poena, 21 je imao Iš Smit, dok je  Andre Dramond postigao 14 poena uz 16 skokova.

S druge strane najefikasniji je bio DŽoel Embid sa 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija, mada mu to neće biti velika utjeha jer je u produžetku uz zvuk sirene promašio šut za pobjedu. DŽejdžej Redik postigao je tri poena manje uz po šest skokova i asistencija. Dario Šarić imao je 14 poena, osam skokova, pet asistencija i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Nju Orleans je na svom parketu savladao LA Kliperse sa 116:109 i došao do treće pobjede, a Klipersima je ovo drugi poraz u četiri odigrana duela.

Klipersi su dobro počeli utakmicu, poveli i održavali prednost sve do sredine trećeg dijela utakmice, kada domaćini uspijevaju da načine preokret, a potom i održe razliku sve do kraja meča,

Tim Nju Orleansa do pobjede je predvodio Entoni Dejvis sa 34 poena, 13 skokova, dvije asistencije, jednom ukradenom loptom i pet blokada. Pratio ga je Elfid Pejton sa 20 poena, a Nikola Mirotić je ponovo imao dobro veče i duel je završio sa 18 poena i 12 skokova.

U ekipi Klipersa najbolji je bio Tobajas Haris sa 26 poena, devet skokova i tri asistencije. Sa dva poena manje pratio ga je Danilo Galinari, a Patrik Bejverli imao je 12 poena i deset skokova, dvije asistencije su ga dijelile od tripl - dabla. Boban Marjanović na parketu je proveo samo jedan minut i nije se upisao u listu strijelaca.

U posljednjoj utakmici večeri Denver je rutinski savladao Sakramento sa 126:112 i nanio mu treći poraz u četiri odigrana duela.

Od samog početka utakmice domaćini su ubjedljivo vodili i nije bilo neizvjesnosti ko će na kraju slaviti. Zbog toga je trener Denvera Majk Maloun odmorio startere tokom posljednje četvrtine, pa je Nikola Јokić u igri proveo samo 23 minuta. Ipak je po efikasnosti bio dobar sa dvostrukim dvocifrenim učinkom sa postignutih 14 poena uz 12 skokova i šest asistencija.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je DŽamal Marej sa 19 postignutih poena, za 18 minuta na parketu. Poen manje postigao je Geri Haris koji je igrao 26 minuta.

Marvin Begli bio je najefikasniji u Sakramentu sa 20 poena. Nemanja Bjelica igrao je 20 minuta i postigao je desaet poena uz dva skoka i tri asistencije.