latinica  ћирилица
24/10/2018 |  12:30 ⇒ 15:15 | Autor: B92

"Zlatne" odbojkašice Ligu nacija počinju u Srbiji

Svjetski prvak, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, biće domaćin četvrte grupe prvog vikenda Lige nacija 2019. godine.
"Zlatne" odbojkašice Ligu nacija počinju u Srbiji (Foto:FIVB) -
"Zlatne" odbojkašice Ligu nacija počinju u Srbiji (Foto:FIVB)

Srpkinje će, kao i odbojkaši, biti domaćini prvog vikenda.

Kako se navodi, odbojkašice Srbije biće domaćini od 21. do 23. maja, selekcijama Holandije, Turske i Јužne Koreje. Mjesto odigravanja i satnica utakmica biće naknadno objavljeni.

Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkašica, igraće se od utorka do četvrtka.

U sklopu drugog vikenda, od 28. do 30. maja, Srbija će igrati u petoj grupi u Italiji, protiv domaće selekcije, SAD i Dominikanske Republike.

Treći vikend na programu je od 4. do 6. juna, a Srbija će u 12. grupi gostovati u Belgiji i osim sa domaćom selekcijom, igraće sa Rusijom i Poljskom.

Odbojkašice Srbije će u sklopu četvrtog vikenda, od 11. do 13. juna, igrati u 15. grupi, u Јapanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Posljednji, peti vikend, odgiraće se od 18. do 20. juna u Kini, a Srbija će u 18. grupi igrati potiv Njemačke, Bugarske i domaće reprezentacije.

Finalni turnir je od 3. do 7. jula u Kini.

Osim domaće selekcije, na Finalnom turniru nastupiće pet najuspješnijih selekcija sa ukupne tabele, poslije 15 odigranih utakmica.

Srpske odbojkašice su 2017. u Ligi nacija ispale u grupnoj fazi Fajnal siksa, a zatim na Svjetskom prvenstvu u Јapanu osvojile zlatnu medalju.