latinica  ћирилица
24/10/2018 |  20:57 ⇒ 21:16 | Autor: RTRS

Liga šampiona: Preokreti i na kraju remi u Ajndhovenu

U prvim utakmicama današnjeg programa Lige šampiona, u okviru trećeg kola u grupama A i B viđeni su remiji u Brižu i Ajndhovenu. Briž - Monako 1:1 i PSV - Totenhem 2:2.
PSV - Totenhem - Foto: Getty Images
PSV - TotenhemFoto: Getty Images

Briž i Monako zahvaljujući remiju stigli su do prvog boda u grupi. Gosti iz Francuske bolje su otvorili meč i poveli u 30. minutu preko Muse Sile koji dijagonalom po zemlji vara golmana Briža i donosi vođstvo "Kneževima". Samo sedam minuta kasnije izjednačenje preko Veslija koji je ostao sam poslije centaršuta Vanakena i glavom matirao nemoćnog Badiašilea za konačnih 1:1.

U Holandija odlična utakmica, puna preokreta, prilika, golova, odbrana golmana, sve ono što i čini fudbal planetarno najpopularnijim sportom.

U 30. minutu amaterski kiks štopera Totenhema Tobija Alderverelda, Irving Lozano mu je ukrao loptu i stuštio se ka kaznenom prostoru. Aldervereld ga stiže i uspijeva da izblokira njegov šut sa oko 11 metara, ali se lopta odbija tako da lobuje nemoćnog Lorisa. U 39. minutu bilo je 1:1. Odlična akcija koja je krenula od odbrane, a tokom koje je lopta prešla skoro svaki pedalj terena. Na kraju je Tripije je imao dovoljno prostora i vremena na desnoj strani kaznenog da uoči u sredini usamljenog Lukasa Muru, koji uz odbitak šalje loptu u mrežu PSV.

Preokret rezultata u 55. minutu. Savršen centaršut Eriksena sa lijeve strane na peterac, gdje se Hari Kejnsamo "poklonio" i glavom zatresao mrežu PSV.

Ipak, bod "filipsovcima" donio je Luk de Јong u 87. minutu. I Totenhemu i PSV Ajndhovenu ovo je prvi bod ove sezone, pa sigurno da ih očekuje velika borba za treću poziciju i nastavak evropske odiseje u Ligi Evrope.