latinica  ћирилица
25/10/2018 |  18:04 ⇒ 18:06 | Autor: SRNA

Predsjedništvo BiH primilo k znanju izvještaj u vezi sa prilivom migranata

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju izvještaje Savjeta ministara o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, kao i o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.
Sjednica Predsjedništva BiH u Sarajevu - Foto: SRNA
Sjednica Predsjedništva BiH u SarajevuFoto: SRNA

Usvojen je izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvih šest mjeseci ove godine koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju o automatskoj razmjeni podataka o DNK, daktiloskopskih i podataka o registraciji vozila, između zemalja potpisnica Konvencije o policijskoj saradnji jugoistočne Evrope.

Donesena je i odluka o prihvatanju projektnog dokumenta i davanju saglasnosti za sprovođenje regionalnog projekta pod nazivom "Dijalog za budućnost" između BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Na sjednici je donesena i odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o izmjenama i dopunama sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za pogranični transport.

Donesena je i odluka o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za sporazum između Savjeta ministara i vlada ostalih zemalja članica Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi, o aranžmanima države domaćina u vezi sa Sekretarijatom Inicijative.

Donesena je i odluka kojom se odobrava zaključivanje memoranduma o razumijevanju mreže AdRen-Centra za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja.

Na sjednici su donesene odluke o ratifikaciji Sporazuma o zajmu između BiH i Saudijskog fonda za razvoj - Izgradnja i obnova određenog broja bolnica u BiH i razvoj infrastrukture u opštini Stari Grad Sarajevo.

U saopštenju se dodaje da je Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv za učestvovanje na obilježavanju stotinu godina od primirja iz 1918. godine, koja će biti održana u Parizu 11. novembra, a delegaciju BiH će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović.

Članovi Predsjedništva BiH primili su k znanju informaciju o učestvovanju delegacije Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga na regionalnom ministarskom sastanku u Austriji 26. i 27. septembra.